• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanı Fidan Doha’da konuştu: İsrail “odadaki fil”

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Dışişleri Bakanı Fidan Doha’da konuştu: İsrail "odadaki fil"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’ın başkenti Doha’da yaptığı açıklamada "İsrail yayılmacılığı bölgemizde birinci derece istikrar, güvenlik sorunu olmaya devam ediyor." dedi. İsrail’in herkes tarafından ‘odadaki fil’ olarak tanımlanmakta olduğunu vurgu yapan Fidan, “Herkes barış isterken İsrail’in tüm sorunlara şiddet ve yayılmacılıkla bir politika ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu küresel bir sorun haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Fidan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Olağanüstü bir dönemi yaşarken yine beraberiz. Önemli konularda fikir alışverişlerinde bulunduk

Karşılaştığımız olağanüstü durumlar bizi daha fazla istişare etmeye zorluyor. Bunun gereği olarak sürekli istişare halindeyiz.

Tabii ki, özellikle yürüyen müzakerelerde Pakistan’ın rolünü destekliyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Savaş geri dönülmemeli, savaş kesinlikle çözüm değil. İnşallah diplomasinin bir neticeye varması için elimizden geleni yapıyoruz.

Hürmüz’ün kapalı olması dünya ekonomisine büyük bir baskı uygulamakta. Dünya bu baskıyı her türlü hissetmekte.

Diğer taraftan, değerli dostumla ikili ilişkilerin yanında diğer meseleleri de konuştuk. İsrail yayılmacılığı birinci derecede istikrar ve güvenlik sorunu. Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’deki yayılmacı tavır birçok insanın hayatına mal oluyor. İsrail'in Gazze’deki ateşkes işgalleri tavan yapmış durumda.

Başından beri müzakerelere büyük bir destek vermekteyiz. Müzakerelerin zor tarafları var ama ben iyi taraflardan bahsedeyim. Her iki taraf da savaşın durmasını ve Hürmüz’ün açılmasını istiyor. Problem, bunu nasıl bir önceliklendirme ve ifadalendirme ile kağıda dökeceğimiz.

Şu anda ortada gidip gelen mesajların durumu ortada. Tekrar savaşa dönülmesi, yıkım yaratmaktan başka işe yaramayacak. Hürmüz’ün bir silah olarak kullanılmaması bölge güvenliği için fevkalade önemli. Geçiş emniyetinin sağlanması ve bir daha bu duruma dönülmemesi için tüm çabaları destekliyoruz.

Hemen hemen bütün önemli bölgesel konularda düzenli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tabii ki savaşın başlamaması için büyük bir çaba ortaya koyduk. Ama maalesef savaş başladı. Şu anda en az zararla durdurulması için çaba içerisindeyiz.

Her iki ülke de gerçekten çok çabalıyor. Bölgede yıllardır, hatta bölge dışında ciddi sorunlar var. Bu sorunlar olduğunda biz Katar ile büyük bir koordinasyon içerisindeyiz.

İsrail, herkes tarafından odadaki fil olarak tanımlanmakta. Herkes barış isterken İsrail’in tüm sorunlara şiddet ve yayılmacılıkla bir politika ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu küresel bir sorun haline gelmiştir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ne Duruyorsunuz

Kovun İsrail ve Amerikan elçilerini.

tek

israil mfil ya biz zelil durum daki müslümanlar karınca karınca bile değil
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23