• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan çağrı: Zekatlarımızı 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına yatırabiliriz

Yeniakit Publisher
2020-04-03 15:23:00 -
Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan çağrı: Zekatlarımızı 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına yatırabiliriz

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Kapukaya, "Zekat vermekle yükümlü Müslüman vatandaşlarımız zekatlarını 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına yatırabilirler. Hatta zekatlarımızla içinde bulunduğumuz durumdan kurtulamazsak mallarımızı infak da etmeliyiz." dedi.

Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Kapukaya, zekat vermekle yükümlü vatandaşlarımızın zekatlarını koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına yatırabileceklerini söyledi. Zekatın Müslümanlar için önemine değinen Kapukaya, "Zekat Hicret'in ikinci yılında farz kılınmıştır. Yüce Kur'an'da namaz nerede vurgulanmışsa hemen arkasından zekat zikrediliyor. Namaz bedeni bir ibadettir. İnsanın ruhunu besler. Zekat ise Müslüman bir halkın topyekün ayağa kalkabilmesi için gereklidir. Çünkü zekatla yoksullar gözetilmiş oluyor ve o toplumda hiçbir insan aç ya da susuz kalmıyor." dedi.

'Zekat yoksula lütuf değil onun hakkıdır'

Zekatın yoksulların hakkı olduğunu vurgulayan Kapukaya, "Zenginlerin yoksullara zekat vermesi sadece bir lütuf değil haktır. Dolayısıyla zenginler zekatlarını ödeyerek yoksulların hakkını ödemiş oluyor. Toplumda zenginler hele hele böyle zor günlerde yoksullara yardımcı olursa topluma karşı üzerlerindeki hakkı ödemiş olurlar." şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)'ın, 'Komşusu açken tok yatan kimse bizden değildir.' Hadis-i Şerifi'ne dikkat çeken Kapukaya şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz (SAV) burada 'komşusu tokken aç yatanlar bizim toplumumuza uygun insanlar değildir' vurgusu yapmıştır. Peygamberimiz (SAV)'ın hayatında toplum zor durumdaki insanlara her zaman yardım etmiştir. İslam tarihi bu birlik ve beraberliğin örnekleri ile dolu."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Tevbe Suresi 34 ve 35. Ayetleri ibret vericidir"

"Cenab-ı Hak Tevbe Suresi'nin 34 ve 35. ayetlerinde, 'Ey iman edenler! Bilin ki yahudi din bilginlerinin ve hristiyan din adamlarının birçoğu halkın mallarını haksızlıkla yerler ve Allah yolundan alıkoyarlar. Altın gümüş biriktirip Allah yolunda harcamayanları elem veren bir azapla müjdele! O gün bunlar cehennem ateşinde kızdırılıp onların alınları, böğürleri ve sırtları dağlanacak: İşte yalnız kendiniz için toplayıp sakladıklarınız; tadın şimdi biriktirip sakladıklarınızı!' buyurmuştur."

'Zekatlarımız yetmezse mallarımızı infak da etmeliyiz'

"Ülkemizin bugün İslam tarihindeki örneklerde olduğu gibi birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Eğer vereceğimiz zekatlarla içinde bulunduğumuz durumu atlatamazsak 'infak'ta da bulunmalıyız. Yüce Rab'bimiz bize Bakara Suresi'nin 261. Ayet'inde 'Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir.' buyurmuştur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serdar

Milletin hepsi senin dediğin yere bağış yapmak zorundamı,isteyen istediği yere bağışını yapar 

17-25'de altetti, yine altedecek

17-25 de fetöcüleri nasıl altetti, bugünkü muhalifleri de altedecek, reis.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23