• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dilber pastası tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Yeniakit Publisher
2022-01-10 15:05:00 - 2022-01-10 15:54:41
Dilber pastası tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Tatlı tarifleri arasında ilk defa duyacağınız bir tarif...

Dilber pastası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet hazır baklavalık yufka
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 12 adet kedi dili bisküvi
  • Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 kilo siyah üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Yarım kase file badem

Dilber pastası tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle muhallebisini hazırlayalım. Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpın. Sütü ucağa alın ve bir yandan hızlıca çırparak önce yumurtalı karışımı ardından unu ekleyin. Son olarak göz göz kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip altını kapatın. Hazır baklavalık yufkayı yuvarlak şekilde kesin ve yağda hafif kızartın. Sosu için tüm malzemeleri ekleyip sos tavasında özdeşene kadar pişirin. Borcam ya da kuplara önce kedi dili bisküviyi dizin. Üzerine muhallebisini paylaştırın. Muhallebinin üzerine üzümlü sosu, ardındann kızarttığınız çıtır baklava yufkalarını ekleyin. Ve en üstü file bademlerle süsledikten sonra soğumaya bırakın. Afiyet olsun...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23