• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diktatör arayan Suriye’ye baksın

Yeniakit Publisher
2013-08-25 22:01:01 - 2013-08-25 22:02:01
Diktatör arayan Suriye’ye baksın

Rize’de konuşan Erdoğan, “Bana diktatör diyorlar. Ben diktatör olsam bunu diyemezler. Eğer diktatör görmek isteyen varsa Suriye’ye gitsin, 100 bini aşkın insanı öldürdü” dedi.

RİZE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ayrımcılığın, ırkçılığın faşizmin özellikle de kendi milletinin değerlerinin, kendi vatandaşlarının yaşam tarzının, kılık kıyafetinin, sakalının, bıyığının düşmanı olan bir üniversite sadece laboratuvarlarında değil, maalesef sınıflarında, amfilerinde robot üreten bir üniversite olur” dedi.
Başbakan Erdoğan, Rize’deki programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Meclis Toplantısı’ndaki konuşmasında, aşılması gereken en önemli konunun özgürlükler olduğunu söyledi.
Özgürlüğün, kişinin istediği yerde istediği gibi at oynatmak olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Özgürlük, bir başkasının özgürlük alanına kadar o alanda istediğimi yapabilmektir. Bu da kamu düzenini bozmak suretiyle değil, kamu düzenine saygı duymak suretiyle ama bir başkasının özgürlük alanına girdiğiniz anda bu  hem kamu düzenini bozmayı getirir hem şiddeti getirir hem kargaşayı getirir. Biz, bir başkasının özgürlük  alanına saygı duyduğumuz zaman bu ülke tutulamaz. O zaman refah, huzur ülkemizde egemen hale gelir. İşte bizim  şiddetle muhtaç olduğumuz budur ve bunu başarmalıyız” diye konuştu.
Hüküm merkezli çalışmadıklarını, hikmet merkezli çalıştıklarını ve buralara gelinmesini sağlayanın hikmet  olduğunu dile getiren Erdoğan, Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır” sözlerini aktardı.
ÜNİVERSİTELER KENDİNİ
MİLLETE KAPATTI
Başbakan Erdoğan özetle şunları söyledi:
l “Çocuklarımız okudukça, tahsil gördükçe daha da cahilleşiyor, kendisine, ülkesine, toplumuna ve özüne daha da  yabancılaşıyorsa burada ters giden bir şey var demektir. Böyle bir eğitim tarzı bizim kabulleneceğimiz, müsamaha göstereceğimiz bir eğitim tarzı olamaz. Bunu 10 yıllar boyunca üniversitelerimiz de yaşadık. Üniversitelerimiz kendisini dışarıya kapattılar, topluma kapattılar, ülkeye ve ülke gerçeklerine kapattılar, milletten kopuk, Türkiye gerçeklerinden kopuk, izole bir noktaya geldiler.”
l “Üniversitelerimiz ile milletin, üniversitelerimiz ile ülkenin kucaklaşmasını sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Bu süreci daha da hızlandırmak zorundayız. Üniversitelerimizin özellikle demokratikleşme, bir arada yaşama, hoşgörü noktasında daha etkin, daha işlevsel, daha yön gösterici hal almasını sağlamak zorundayız.”
l “İlim adamı, ilim namusundan, fikir namusundan bedeli ne olursa olsun taviz vermeyen insandır. Çok açık net söylüyorum. Ben bir siyasetçiyim, eğer biz bile kalkıp da ilme ters bir şeyi istiyorsak ilim adamının şunu söylemesi en önemli görevidir: ‘Öyle değil böyledir’ demesi lazım. El pençe divan durup, ‘Ferman buyurdunuz efendim’ dememesi gerekir.”
l “Mısır’daki olaylar karşısında susmak, çok ağır bir vebalin altına girmektir. Özellikle bilim insanlarının, üniversitelerin bu hadiseler karşısında daha gür bir ses çıkarmalarını beklerdim, ama bu olmamıştır. Zira bugün susulur ise yarın konuşmaya, itiraz etmeye kimsenin hakkı olamaz.”
DİKTATÖR GÖRMEK İSTEYEN...
l “Menderes de hatalıydı, dediler 27 Mayıs darbesi meşrulaştırılmak istenmiştir. Siyasetçiler de hatalıydı, dediler, 12 Eylül meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Merhum Erbakan da hatalıydı dediler, 28 Şubat’ı meşrulaştırmaya çalıştılar ve Menderesi, arkadaşlarını ipe götürdüler idam ettiler. Ona da diktatör dediler. Şimdi aynı şeyi şahsıma söylüyorlar. Ben diktatör olacağım birisi kalkacak bana diktatör diyecek. Onun vay haline. Çünkü diktatörlüğün mizacında, karakterinde bu tür şeylere tahammül yoktur, anında götürürler. Eğer diktatör görmek isteyenler varsa Suriye’ye gitsin, 100 bini aşkın insan öldürüldü.”
l “Şu anda hem Türkiye’de hem dünyada Mursi de hata yaptı diyerek vicdanlarını rahatlatmaya çalışanlar var. 70 yıl otokratik rejimle yönetiyorsunuz bir ülkeyi, ikinci bir siyasi parti yok. 70 yıl bu süreç devam ediyor. Burada zulüm var, dayatma var. 70 yıl üzerine halkın iradesi sandığa tecelli ediyor. Sandıkta tecelli eden bu irade yüzde 52 ile Mursi’yi getiriyor ve Mursi’ye bir yıl dahi tahammül edemiyorlar.”
l “Özgürlük mücadelesi verenler fikren, düşünceyle verir, demokratik yollarla gelir, sandıkta verir. Sandıkta kazanamayacaklarını bilenler, görenler, anlayanlar işte dağda silahla yürüyorlar, meydanlarda molotofkokteyli ile yürüyorlar, yine silahlarla yürüyorlar. Onun için üniversitelerimizin çatısı altında asla bunlara müsaade edilmemeli, burada herkes elinde bilgisayarla, kitapla dolaşmalı. Bu tür bir şey olduğu zaman da yönetim anında bunlara müdahale etmelidir, elindeki yetkiyi, selahiyeti en güzel şekliyle kullanmalıdır.”
l “Dünün üniversiteleri baskılarla, yasaklarla, ikna odalarıyla anılıyor. Yarının üniversiteleri bilimle, demokrasiyle, insani ve vicdani değerleri yüceltmesiyle anılsın istiyoruz. İkna odalarını kuranlar bugün Ankara’da caddede yol kesiyorlar. Neye sığınarak? Milletvekili dokunulmazlığına sığınarak. Asla bizler yol kesenler familyası içerisinde yer almadık, yer almayacağız.”
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23