Didem Arslan ve Dr. Mehmet Çilingiroğlu arasında gerginlik
Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu haber programına Amerika'dan katılan Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun, Türkiye'yi öven ifadelerinden sonra sürekli lafı kesilmesi gergin anlara neden oldu.
Bir televizyon kanalında koronavirüsü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türk sağlık sisteminin vatandaşlara sağladığı avantajlara dikkat çekti.
"Allah devletimizden razı olsun"
"California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Çilingiroğlu, "Ülkemizde hiç çalışmasan 50 TL ile SGK üyesi oluyorsun, ilacını alıyor, tedavi oluyorsun. ABD'de bir göğüs ağrısı için hastaneye giden kişi 20 bin dolar ödüyor. Allah devletimizden razı olsun. Siz çok şanslısınız. Ülkemle gurur duyuyorum" dedi.
Türkiye'yi övmesi moderatörü rahatsız etti
ABD'de 33 milyon kişinin işini kaybettiğine vurgu yapan Çilingiroğlu, insanların hastane masrafı bir yana ev kiralarını bile ödemekte güçlük çektiklerini ifade etti. Prof. Çilingiroğlu'nun Türkiye'yi övdüğü sözlerinin ardından programın moderatörü tarafından sık sık sözü kesilmeye başlandı. Didem Arslan Yılmaz'ın tavrına sinirlenen Çilingiroğlu, daha sonra canlı yayında programı terk etti.