• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devrimci Sosyalist İşçi Parti üyesi FETÖ'den gözaltında

Yeniakit Publisher
2016-09-01 13:26:00 - 2016-09-01 13:45:22

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin üyesi Mücteba Kılıç, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Kılıç'ın Gülen'in yanında ağlayarak şiir okuduğu ortaya çıktı.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin üyesi Mücteba Kılıç, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı. İlk olarak Genç Siviller grubu ile tanınan DSİP üyesi Kılıç'ın, üniversite yıllarında Fethullah Gülen'in yanında ağlayarak şiir okuduğu görüntüleri ortaya çıktı.

2010 referandumunda "Yetmez ama evet" kampanyasına destek veren Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin üyesi Mücteba Kılıç FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

AYVALIK'TA GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cemaat'in darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 43 yaşındaki Mücteba Kılıç'ın bürosunda ve evinde de arama yapıldı. Kılıç, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

stanbul Barosu avukatlarından olan Mücteba Kılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Kendisini "sivil toplumcu bir aktivist, özgürlükler bağlamında ayrımcılığa karşı olan bir demokrasi savunucusu "olarak tanımlayan Mücteba Kılıç'ın ilginç bir hayat hikayesi var.

FETO'NUN YANINDA AĞLAYARAK ŞİİR OKUMUŞ

İlk olarak Genç Siviller grubu ile tanınan DSİP üyesi Kılıç'ın, üniversite yıllarında Fethullah Gülen'in yanında ağlayarak şiir okuduğu görüntüleri ortaya çıktı.

ZARRAB'A DAVA AÇMIŞTI

Daha sonra adliyede bir kadın sanıkla yaşadığı kavga ile gündeme geldi. Sonrasında ise Reza Zarrab ile bir telefon konuşmasında kendisine küfrettiğini öne sürerek dava açması haber olmuştu.

Eşi ile çıkardığı aşk kitabı ile de farklı bir kitleye sesini duyurmaya çalıştı.

MÜCTEBA KILIÇ'IN LİSE YILLIĞI

Kılıç ile ilgili lise yıllığında "Okulumuzun ender simalarından olup, her türlü ortama ayak uydurabilen bir karaktere sahiptir" yazması dikkat çekti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23