• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Detaylar bir bir ortaya çıkıyor... Hafter toplantıda nöbet geçirmiş!

Yeniakit Publisher
2020-01-16 10:16:00 -
Detaylar bir bir ortaya çıkıyor... Hafter toplantıda nöbet geçirmiş!

Darbeci general Halife Hafter'in Moskova'daki toplantı sırasında öfke nöbeti geçirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrısıyla Libya'da ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova'da taraflar arasında başlayan görüşmelerde uzlaşıya varılan taslak metni, darbeci Hafter tarafından imzalanmamıştı. Ateşkesi imzalamayan Hafter süre isteyip Rusya'yı terk etmişti. Yaşanan bu krizin perde arkası ortaya çıkmaya başladı.

Nöbet geçirmiş

"Vladimir Putin, öfkeli Libyalı general tarafından nasıl oyuna getirildi?" başlıklı Bloomberg haberinde, Libya'nın doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Hafter'in görüşmeler sırasında öfke nöbeti geçirdiği, ilk olarak görüşmeleri, ardından Moskova'yı terk ettiği belirtildi.

Mısır ve BAE'nin desteğini aldı

Bloomberg'e konuşan bir yetkili, Mısır ve BAE'nin Türkiye'ye çok fazla taviz verildiği gerekçesiyle varılan ateşkes anlaşmasını desteklemediğini öne sürdü.

Ateşkese son verildi

Libya'da darbeci General Halife Hafter ile Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın katılımıyla Moskova'da yapılan görüşmeler sonrası Hafter ateşkese imza atmak için süre istemişti. Bu hamlenin ardından Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı kaynaklar, Hafter milislerinin saldırılara devam etmek için Trablus'un güneyinde toplandığını belirtmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından Libya'da Halife Hafter müttefiki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, 'ateşkesin sona erdiğini, savaşın devam edeceğini' duyurdu.

Olay

Türkiye'nin Libya'ya asker gönderilmesini ön gören tezkereyi kabul etmesinin ardından Libya'daki darbeci General Hafter'dan Türkiye'ye karşı küstah bir açıklama gelmişti. Hafter, 'kadın-erkek, sivil-asker tüm Libyalılara vatanlarını ve onurlarını savunmak için' Türkiye'ye karşı silahlanma çağrısı yapmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrısıyla Libya'da ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova'da taraflar arasında başlayan görüşmelerde uzlaşıya varılan taslak metni, darbeci general Hafter tarafından kabul görülmemişti. Darbeci general Hafter, metni imzalamadan Moskova'dan ayrılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasan

Bizim CHP liler gibi şizofren olmasın sakın?

Gocasolak

Rusya’nın izni olmadan Moskova’dan sinek dahi ayrılamaz, Putin ikili oynuyor olabilir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23