• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Destekler arttırılıyor

Yeniakit Publisher
2019-11-15 11:41:00 -
Destekler arttırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’yla gençleri tasarrufa teşvik etmek amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’yla gençleri tasarrufa teşvik etmek amaçlanıyor. Bu çerçevede Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yönelimi arttıracak çalışmalara ağırlık verilecek. Yüzde 25 olan devlet katkısı da yaşa göre farklılaşacak. Gençlere diğer katılımcılardan farklı oranlarda destek verilecek. Ayrıca BES katılımcılarına birikimlerinin bir kısmını çekme imkânı sunulacak. Bu imkândan sağlık, evlilik, eğitim, konut alma gibi ihtiyaçları bulunan katılımcılar yararlanacak.

Ek gelir imkânı

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ise Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne dönüşecek. Bu dönüşümle çalışanların yaşlılık dönemlerinde hem Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emeklilik aylığı almalarının hem de ilave gelir elde etmelerinin önü açılacak.

Öte yandan dünyada gönüllü BES ile OKS’ye ek olarak zorunlu ve yarı zorunlu sistemler yaygınlaşıyor. OECD üyesi pek çok ülkede zorunlu veya yarı zorunlu BES uygulanıyor. Bu ülkelerin başında Litvanya, Estonya, Finlandiya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Avustralya ve Şili bulunuyor. Makedonya, Rusya, Nijerya, Kolombiya ve Peru gibi OECD üyesi olmayan ülkelerde de zorunlu yahut yarı zorunlu BES bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23