• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dershaneler açıldı mı? Dershanelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Yeniakit Publisher
2021-01-04 23:21:00 -
Dershaneler açıldı mı? Dershanelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Dershaneler ne zaman açılacak 2021? Etüt merkezleri ve kurslar hangi tarihte açılacağı belli oldu mu? sorusu bir süredir MEB'in son dakika açıklamalarının ardından pek çok eğitimci ve öğretmenin gündeminde yer alıyor. Peki, Dershaneler açıldı mı? Dershanelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? İşte MEB 'in son dakika açıklaması...

MEB'den gelen son dakika uzaktan eğitim açıklamalarının ardından dershaneler ve özel öğretim kursları için vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla yüz yüze eğitim sürecine ara verilen kurumlar arasında yer alan özel eğitim kursları ve dershaneler, öğrenciler ve eğitimcilerin yakın markajında yer alıyor. Peki, Özel öğretim kursları ve dershaneler açılacak mı?

Dershaneler açıldı mı?

Koronavirüs salgı nedeniyle en çok zarar gören kurumlardan bir tanesi de dershaneler olmuştu. Zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte sınavlara hazırlanan öğrenciler hayal ettikleri liselere veya üniversitelere girebilmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Fakat eksik olduğu konuları tamam isteyen öğrenciler açıklarını dershane, kurs veya etüt merkezleriyle kapatmak istiyor. Bu nedenle milyonlarca vatandaş dershaneler, etüt merkezleri ve yetiştirme kurslarının akıbetini merak ediyor.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Kovid-19 salgını sebebiyle 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında olan tüm özel öğretim kurumlarında 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği hatırlatıldı.

Yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri 4 Ocak 2021'den itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği vurgulandı.

Özel öğretim kurslarında ise yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarıldı.

Yazıda, yüz yüze eğitime başlayacak özel öğretim kurumlarında eğitim dönemi sonunda sınav yapılacağı, sertifika veren kurslarda ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği kaydedildi.

Öte yandan, 5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumların, burs verilecek öğrenci ve kursiyerlerin tespitine yönelik sınav yapma süreleri mayıs sonuna kadar uzatıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23