• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Derdi aslında çok başka! Koronavirüsü bahane eden HDP'li Pervin Buldan "üretim dursun" dedi

Yeniakit Publisher
2020-04-05 15:51:00 - 2020-04-05 17:04:11

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Derdi aslında çok başka! Koronavirüsü bahane eden HDP'li Pervin Buldan "üretim dursun" dedi

Koronavirüsle mücadeleyi etkin bir şekilde yürüten Türkiye devletine karşı terör sevici HDP'li Pervin Buldan'dan itirazlar geldi. Buldan, devletin üretimi tamamen durdurması gerektiğini söyledi.

Geçen hafta Diyarbakır'da koronavirüs üzerinden devlete karşı sokaklarda provokasyon yapan HDP'li vekiller açıklamalarına devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin Twitter hesabından canlı yayın yaparak açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da ve Amerika'da insanların evde kaldığını ve insanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını savunan HDP'li Buldan, Türkiye'de hükümetin insanların ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi.

Yaşam ve üretim durmalıdır

Pervin Buldan, "Bugüne kadar yapılanların çok yeterli olmadığını, insanların hala sokaklarda ve caddelerde dolaştığını aynı zamanda işlerine gitmek durumunda kaldığını görüyoruz. Bugün sosyal bir devlet olmadığımızdan dolayı, insanlar geleceğini düşünerek evlerinden çıkmak zorunda kalıyorlar. Çünkü çalışabilecekleri mekanların hala kapanmadıklarını görebiliyoruz. Yaşam durmalıdır, üretim durmalıdır, Türkiye tamamen evine kapanmalıdır. Türkiye devleti, bir bütün olarak Türkiye toplumuna bu güvenceyi vermelidir. 

Avrupa'da devletler kendi vatandaşlarına, evlerinizden çıkmayınız, biz sizlerin geleceğinizi garanti altına alıyoruz güvencesi verirken ne yazık ki Türkiye'de bu güvencenin olmadığını, ülkeyi yönetenlerin vatandaştan para talep ettiğini görebiliyoruz. Sosyal güvencesi olmayan insanların çalışmak zorunda kaldığını, evlerinde kalamadığını görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vefat Arslan

... millet senin gibi düşünmüyor. Bugün devlet üstüne düşeni yapıyor. Ama üstüne düşeni yapmayan ağzından çıkanı kulağı duymayan bir muhalefet var.

Mehmet

HDP'li Buldan ben almanyada yaşıyorum ama senindediginin biri yok. Neden yalan konuşuyorsun.Almanyada üretim durmadı hayat aynı şekilde devam ediyor. HDP'li buldan senin avrupanın saglık sistemi çöktü. Dua etki Türkiyede yaşıyorsun. Senin Milletvekili paranı Türk milleti ödüyor avrupa degil..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23