• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demlikte kalan çayı sakın atmayın! Demlikte kalan çayın faydaları

Yeniakit Publisher
2022-04-03 09:47:00 - 2022-04-14 16:55:43
Demlikte kalan çayı sakın atmayın! Demlikte kalan çayın faydaları

Demlikte kalan çayı dökmeden önce bu yazıyı mutlaka okuyun! Sakın çöpe atmayın! İşte, demlikte kalan çayın harika faydaları...

Demlikte çayınız mı kaldı sakın çöpe dökmeyin. Demlikteki çayın da bilmediğimiz bir çok faydası var. İşte çöpe döktüğümüz bayat çayın faydaları...

Demlikte kalan çayın faydaları

Güneş yanıklarına iyi gelir

Demlikte kalan, kullanılmış, ıslak çay poşetlerini derideki yanık bölgeye uygulamak acınızı hafifletmeye yardımcı olur.

Etinizi marine etmek için değerlendirebilirsiniz

4 yemek kaşığı çayı, ılık suyla 5 dakika demleyin. Demi süzdükten sonra çayı ½ bardak esmer şekerle karıştırın ve şeker çözülene kadar bir kenarda bekletin. Bu arada eti tercihinize göre soğan, sarımsak ve baharatlarla pişireceğiniz kaba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız çay karışımını döktükten sonra bu şekilde önceden ısıttığınız fırına koyun. Kırmızı et, çay sayesinde lokum gibi yumuşak olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayak kokularını giderir

Ayaklarınızı iyice demlenmiş çayla karıştırdığınız ılık suda 20 dakika bekletin ve ayak kokusundan kurtulun.

Diş eti problemlerine çare olabilir

Diş eti kanaması probleminiz varsa, ya da diş çekimi yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde acı hissediyorsanız, soğuk su ile ıslattığınız çay poşetini acıyan bölgeye uygulayın. Hem kanamayı hem de ağrıyı durdurur.

Göz altı halkalarına son

2 adet çay poşetini ılık suda ıslatın ya da üzerinden fazla zaman geçmediyse içtiğiniz çay poşetlerini de kullanabilirsiniz. Çay poşetlerini gözlerinizin üzerinde 20 dakika bekletin. Çayın içeriğindeki tanen maddesi gözlerinizdeki şişliğin inmesini sağlayacaktır.

Saçlarınız için doğal çözüm

Saçlarınızın doğal rengine geri dönmesi için; 3 çay poşetini bir bardak suda demleyin. Taze veya kuru şekildeki 1’er yemek kaşığı adaçayı ve biberiyeyi de çaya ekleyin. Bu şekilde 1 gün bekletin. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu karışımı uygulayın ve durulamadan bir havluya sarın. Çayın beyaz saçları eski doğal rengine döndürmesi için bu uygulamayı birkaç kez tekrarlayın.

Bitkilerinizi besler

Saksıda yetiştirdiğimiz bitkilerin daha çabuk büyümesi, daha sağlıklı yetişmesi için yapmanız gereken tek şey; çay demini saksı dibine dökmek!

Aynalarınızı parlatır

Aynalarınızı parlatmak için kalan çay demini soğuk suyla tekrar sulandırıp kullanabilirsiniz. Ahşap temizliğinde olduğu gibi aynaları da parlatır.

Parke temizliğinde kullanılır

Taze demlenmiş çay, ahşap mobilya ve zemin temizliği için mükemmel bir üründür. Demleyip içtiğiniz çay poşetlerini yer silme kovasına bırakın. Daha sonra mobilyalarınızın tozunu bu kovaya batırdığınız yumuşak bir bezle silin. Aynı şekilde parkelerinizi de bu suyla temizleyin. Ahşap yüzeylerin ve parkenizin parladığına tanık olacaksınız.

Şömine temizliğinde kullanılır

Şöminede kül temizliği yapmadan önce etrafın kirlenmemesi için en akıllıca yöntem kül üzerine ıslak çay demi dökmektir. Böylece küller uçuşmadan şömineyi kolayca temizleyebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gazi

Haberler haberler : iblisin soyundan,Maymundan gelende varmış Yeni tanıdık. Allah sonumuzu Adem Babamız Havva Anamız gibi olurda... Onların hali nasıl olur acaba bunun için yaşasın cehennem

Soru şu

Bu bahsedilen caykar poşet çay yazanlar disindakiler normal toz cay mi oluyor? O u da belirtseydiniz daha guzel olurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23