• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş’ın Merkel’den farkı ne?

Yeniakit Publisher
2015-05-04 07:56:00 - 2015-05-03 23:11:52
Demirtaş’ın Merkel’den farkı ne?

Güllüce, “Hızlı tren, 3. köprü, 3. havaalanı, Kanal İstanbul, Avrasya Tüneli” gibi projelere izin vermeyeceğini söyleyen Selahattin Demirtaş, Almanya Başbakanı Merkel ve Lufthansa Genel Müdürü gibi konuşuyor. Onlar da bu projelerin kendilerine zarar vereceğini söylüyor. Onlardan Demirtaş’ın ne farkı var” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, çılgın projeler olarak bilinen; 3. havaalanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul gibi projelere izin verilmeyeceğine yönelik açıklamasını eleştirdi.  Güllüce, “Adama sormazlar mı? Millete engel olmak için mi siyaset yapıyorsun? ‘Bu havaalanıyla, Düsseldorf  ve Avrupa’daki birkaç havalimanını batıracakmış, Lutfhansa batacakmış’ diyorlar. Sen neden rahatsız oluyorsun? Merkel rahatsız. Amsterdam rahatsız. Merkel’le senin söylediklerin, Avrupa’daki bazı liderlerin söylediklerin birebir örtüşüyor. Lutfhansa’nın Genel Müdürü ile senin söylediklerin çok örtüşüyor” dedi.

Bakan İdris Güllüce; gazetecilerin yöneticileri ile Fethipaşa Korusu’nda buluştu. Kentsel dönüşüm, paralel devlet yapılanması, 7 Haziran seçimleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

TOKİ 33 İNSANDAN BİRİNİ EV SAHİBİ YAPMIŞ

Güllüce,dünyadaki kentsel dönüşümü incelediğini belirterek, “Japonya 35 sene, Şili 25 senede kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş. Çok daha iyi ekonomileri olmasına rağmen bu sürede yapmış. Bizim bu kadar sürede biteceğini sanmıyorum. En riskli yerlerden başlamak gerekiyor. Anadolu’da bu dönüşüm tuttu” dedi. 

TOKİ’nin650 bin bina yaptığını hatırlatan Güllüce, “33 insandan birini ev sahibi yapmışsınız. Çay ve kahve parasına.. 280 lira taksit ödeyerek ev sahibi olmuşsunuz. ‘Bu evi kaça kiraya verirsiniz’ diye sorduğumuzda, ‘800 liradan aşağı vermem’ diyor. Ev sahibi olduğunda 520 lira kazanıyor” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İdris Güllüce, 450 bin insanın her gün inip kalkacağı 3. havaalanının kendisine kıvanç verdiğini belirterek, “Bu havaalanı, Düsseldorf  ve Avrupa’daki birkaç havalimanını batıracakmış, Lutfhansa batacakmış’ diyorlar. Sen neden rahatsız oluyorsun? Merkel rahatsız. Rahatsız olmakla haklı. Amsterdam rahatsız. Ey muhalefet köprü ve havaalanı yapılmasından neden rahatsız oluyorsun? 

Gezi eylemcileri de ‘Havalimanı yapılmasın’ dedi. Avrupa’daki devletler de direkt söylemedi ama söylettiriyorlar. Muhalefet bu projelere karşı çıkıyor. Bu işte bir gariplik var” diye konuştu.    

DEMİRTAŞ’A: LUTFHANSA’NIN GENEL MÜDÜRÜ İLE SENİN SÖYLEDİKLERİN ÇOK ÖRTÜŞÜYOR

İdris Güllüce’ye, HDP’nin seçim bildirgesinde, “Çılgın projeler” olarak bilinen; 3. havaalanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul gibi projelerle ilgili “hiçbir çılgın projeye izin vermeyeceğiz” ifadelerinin yer aldığı hatırlatıldı. 

Güllüce, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek, “Hızlı tren duracak. 3. Köprü duracak. 3. Havaalanı duracak. Kanal İstanbul duracak. Avrasya tüneli duracak. Adama sormazlar mı? Millete engel olmak için mi siyaset yapıyorsun? Bu millet fakir kalsın, gelişmesin diye mi siyaset yapıyorsun. Merkel’le senin söylediklerin, Avrupa’daki bazı liderlerin söylediklerin birebir örtüşüyor. Lutfhansa’nın Genel Müdürü ile senin söylediklerin çok örtüşüyor. Niye acaba? Vatandaş soruyor. 7 Haziran’da vatandaş sorunun cevabını verecek” dedi. 

PARALEL YAPININ HDP’YE YAKINLAŞMASI ÇOK ÇİRKİN VE AYIP

İdris Güllüce, paralel devlet yapılanmasının HDP’ye yakınlaşmasına dikkat çekti. 

Bu nasıl zihniyet ki, iki sene önce AK Parti Çözüm sürecine girdiği için eleştiren ve ‘AK Parti PKK’ya yol verdi’ diyen ve sonra da BDP’ye oy toplayan bir yapının nesini izah edeceksiniz” diyen Güllüce, “AK Parti’ye stratejik davranıyorlar. ‘AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük zararı nasıl veririm? Benim oyumun efektif değeri nerede yüksek olur? Kime verirsem, en büyük zararı AK Parti’ye veririm’ diye düşünüyorlar. ‘Biz HDP’yi barajı aştırırsak, Türkiye’ye, AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a, Ahmet Davutoğlu’na en büyük zararı vermiş oluruz. O zaman böyle karar verelim’ diyorlar. Çok çirkin, ayıp, abesle iştigal hele Cemaat adıyla bunu yapıyorsanız…‘Bana emir verildi, biz de şu ülkelerle işbirliğimiz var, böyle yapıyoruz’ deseler,  ‘Mert karşıt’ dersiniz” diye konuştu.  

Bakan Güllüce, Batının Müslüman dünya ve Türkiye üzerinde çalıştığını ve laboratuvarlar kurduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu laboratuvarlarda kendileri insanlar ve özel dinler üretmişler. ‘Allah-u Ekber’ diyerek insan yakan din üretmişler. Böyle bir din yok. Gidip Budist tapınaklarını yıkarak Afganistan’da, bütün Budist dünyada Müslümanların hayatını karartan laboratuvarlarda din üretmişler. Böyle bir din yok. Laboratuvar Müslümanlığı ürettiler. Dünyanın başına bela olan terör örgütlerinin altına (Boko Haramlar) gittiğiniz zaman laboratuvarlarda üretildiğini görürsünüz. 

PARALEL YAPI BAŞKA LABORATUVAR MAHSULÜ

Bush, “Bu Haçlı seferidir” dedi. Bakıyorsunuz, Müslüman dünya atomize oldu. Kendi dininden olan insanların kendi dininden insanlarla savaşı oldu. Laboratuvarda ürettikleri laboratuvar canavarlarıyla Müslümanlar öldürüldü. (Paralel yapı) başka laboratuvar mahsulü. (İngiliz casusu) Lavrensler bu amaçla yetiştirilmiş. Bu oyunlar sürüyor.” Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23