• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirörenler bugün adliyede

Yeniakit Publisher
2013-06-05 21:53:00 - 2013-06-05 21:53:35
Demirörenler bugün adliyede

Demirören ailesine Hüseyin Ağa Camii’nde tahribata sebebiyet verdikleri gerekçesiyle 3 ayrı dava açılıp, toplam 75 yıl hapis istenmişti… Ayn davada şirket çalışanı hakkında ise toplam 15 yıl hapis isteniyor…

KENAN KIRAN / İSTANBUL
Demirören AVM’nin inşaatı sırasında Hüseyin Ağa Camii’nde tahribata sebebiyet verdikleri gerekçesiyle Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu yöneticileri hakkında üç ayrı dava açıldığı ortaya çıktı. Demirören Şirketler Grubu yöneticileri ve bir çalışan hakkında toplam 75 yıl hapis isteniyor.
Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören ve eşi Tülin Demirören bugün görülecek duruşmaya katılmazsa hakkında yakalama kararı çıkarılacak.
Beyoğlu Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Demirören Şirketler Grubu’na açtığı iki dava sürüyor. İstanbul 2. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Demirören Şirketler Grubu’na açtığı davanın 3. duruşması ise bugün yapılacak.
Erdoğan Demirören ve eşi Tülin Demirören ile oğulları Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fikret Tayfun Demirören ve kızları Meltem Oktay hakkında açılan 3 davada sanıklara ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere toplam 75 yıl hapis isteniyor. Şirket çalışanı sanık Demir Toros Doruk hakkında toplam 15 yıl hapis isteniyor.
GELMEZSE HAKKINDA YAKALAMA ÇIKACAK
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 11:15’te başlayacak duruşmaya, Erdoğan Demirören, Tülin Demirören, Meltem Oktay ve Demir Toros Doruk katılmazsa sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılacak.
Sanıkların avukatı bir önceki duruşmada; müvekkillerinin bir çok şirketin başında olduğunu belirterek, “Sanıkların bir çok inşaatları vardır. Her inşaatta inşaatın başında durup denetlemeleri mümkün değildir. Profesyonel çalışanlarına bu durumu bırakmışlardır” demişti.
Mahkeme; avukatın talebini kabul etmedi ve sanıkların duruşmaya tekrar çağrılmasına karar vermişti.  
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23