• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirhindi şerbeti tarifi: Susuzluğu gideren Osmanlı şerbeti! Ramazan’a özel tarif!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Demirhindi şerbeti tarifi: Susuzluğu gideren Osmanlı şerbeti! Ramazan’a özel tarif!

Demirhindi şerbeti, ramazan ayında sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz geleneksel bir Osmanlı şerbeti. Demirhindi şerbeti, vücudunuzda ramazanda yavaşlayan sistemlerinizi hızlandırmakla beraber vücut işlevlerinizin çalışmasını da düzene sokuyor. Sindirim bozukluğu ve bağırsak yavaşlığına iyi gelen bu şerbet aynı zamanda bağırsak kurtlarının düşmesine de yardımcı oluyor. Demirhindi şerbeti aynı zamanda mayhoş tadından dolayı, sıcak ramazan günlerinize ferahlık katacaktır.

Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen şerbetler, hem serinletici hem de sağlık açısından faydalı olmalarıyla bilinir. Ramazan boyunca, her gün farklı bir şerbet tarifiyle hem damakları şenlendirecek hem de oruç tutanları serinletecek bir yolculuğa çıkacağız. İşte Demirhindi şerbeti tarifi...

Malzemeler

200 gram demirhindi macunu
300 gram toz şeker
10 su bardağı su
2 adet kakule
Bir tutam karanfil
Yarım tarçın çubuğu
Yarım çay kaşığı taze zencefil

Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır?

Gece yatmadan önce demirhindi macununa, 200 gram toz şekeri ve 10 bardak suyu ekleyin.

Sabah artan şekeri (100 gram) de ilave ederek 15 dakika boyunca orta ateşte kaynatın.

Geri kalan malzemeleri bir tülbentin içine koyup diğer malzemelerin yanına koyun ve 5 dakika daha kaynatın.

Soğuduktan sonra tülbentin suyunu süzüp içindeki posasını çıkartın.

Posası bir yerde kullanılamadığından atabilirsiniz.

Şerbetinizi buzdolabında saklayın ve içmeden önce çalkalayın. Afiyet olsun!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bientos mariantos

Bazı markette var ama çok pahalı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23