28 Şubat Davası’nda sanık avukatları, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in tanık olarak dinlenmesini istedi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı sanık avukatları, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in tanık olarak dinlenmesi talebiyle dilekçe verirken, 28 Şubat davasına müdahil olan avukatlar, “Demirel tanık değil, sanık olmalı” dediler.
KİBAR: DEMİREL TANIK DEĞİL SANIKLARIN ARASINDA OLMALIDIR
28 Şubat davası müdahil avukatlarından Necip Kibar, 28 Şubat davasında şu anda askeri kesimin yargılandığını ve Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile ilgili olduğunu söyledi. 28 Şubat post-modern darbesinin davasının sivil ve medya ayağının şu anda Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nda incelendiğini ifade eden Av. Kibar; “Süleyman Demirel’in, 28 Şubat post-modern darbesine ciddi anlamda katkıları olmuştur. Demirel, Refahyol Hükümeti’nin görevden alınmasını sağlamıştır. Demirel, tanık değil sanıkların arasında olmalıdır” dedi.
TORAMAN: DEMİREL'İN DE SANIK OLACAĞINA İNANIYORUM
28 Şubat davası müdahil avukatlardan Cüneyt Toraman da, Süleyman Demirel’in 28 Şubat post-modern darbesinin başaktörlerinden olduğunu söyledi. 28 Şubat davasında şu anda askerlerin yargılandığını ve soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nda sürdüğünü hatırlatan Av. Toraman, “28 Şubat’ın asıl davasında Süleyman Demirel’in de sanık olacağına inanıyorum” diye konuştu.
ÖZTÜRK: DEMİREL, HESAP VERMELİDİR
28 Şubat davasını gözlemci statüsünde takip eden Her Yerde Adalet Platformu Kurucusu ve Başkanı Özkan Öztürk ise, 28 Şubat davasında şu anda askerlerin yargılanmasının buzdağının görünen kısmı olduğunu söyledi. Av. Öztürk, buzdağının görünmeyen kısmının yargı ayağı, devlet ayağı ve medya ayağı olduğuna işaret ederek; “Demirel de bu noktada yargılanmalıdır. Tanık değil, sanık olmalıdır ve yargıç karşısında hesap vermelidir” diye konuştu.