• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Hafter’in gerçek yüzünü Avrupalı gazete ifşa etti! “Hazır değil”

Yeniakit Publisher
2020-01-20 18:50:00 -
Darbeci Hafter’in gerçek yüzünü Avrupalı gazete ifşa etti! "Hazır değil"

Der Standard gazetesi, Hafter’in farklı planlar içinde olduğunu kaydetti.

 yeniakit.com.tr 

Günler öncesinden Libya krizinin çözümü için büyük umut bağlanan Berlin Zirvesi, beklenen sonuçları vermezken darbeci Halife Hafter güçleri saldırılarına devam ediyor. Avusturya’da yayımlanan sol eğilimli Der Standard gazetesi, Hafter’in farklı planlar içinde olduğunu kaydetti.

Der Standard’da Gudrun Harrer imzasıyla yayınlanan makalede Libya'da çatışmalar sürerken, Libya konferansında alınan sonuca büyük bir umutla yaklaşmanın yersiz olduğu belirtildi.

“Berlin'deki konferans sonrasında her şeyin bir anda değişmesi beklenmiyor. Cumartesi günü Hafter'e ait güçler sanki bu konferansa hazırlık yapar gibi doğu ve güney Libya'daki petrol ihraç limanlarını, petrol sahalarını ve boru hatlarını bloke etti: Meselenin ekonomik güç olduğunu gösteren bir işaret” diyen Harrer, makalesinde “Kara güçlerinin müzakere olasılığı ile hala maksimum güç göstermek istedikleri yeni bir şey değil. Ancak Hafter'in geçen Nisan ayında Trablus'a yönelik saldırısının, tam da planlanan bir ulusal diyalog konferansından hemen önce başladığını unutmamak lazım. Hafter henüz iktidarı paylaşmak istediği izlenimini vermiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kayaman

Yukardan gelen emir ile savaşa devam... çünkü petrol fiatlari istenilen miktara gelmedi. 170 euro sent Hollanda benzini. Otoyollarda 182 sent.

Turk

Haftar mısır bae france israil destekliyor.artik türkiye orda ve mısır bunu asla istemiyor mısır da erdoğanın etkisi hükümeti dusureceginden korkuluyor.hafter kazanacağını düşünüyordu.turkiye hesapları karıştırdı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23