Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale, Şamilkale yakınlarında bir Rus askeri konvoyuna çeçen direnişçiler saldırı düzenlendi.
Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale/Şamilkale yakınlarında dün akşam (29 Mart), bir Rus askeri konvoyuna saldırı düzenlendiği bildirildi.
Kafkasya Emirliği-Dağıstan Vilayeti resmi sitesi VD’nin haberini olduğu gibi aktarıyoruz:
“Dağıstan’daki kaynaklarımız, “Kavkaz” Federal Otoyolu’nda bir işgalci konvoyuna yönelik saldırı düzenlendiğini bildirdi.
Edinilen bilgilere göre; saldırı, dün akşam (29 Mart) yerel saatle 9 sularında, Kavkaz Otoyolu 835. Km.dolaylarında, Şamilkale(eski Mahaçkale)’ye bağlı Novıy-Huşet Köyü yakınlarında gerçekleşti. Saldırı sonucu “İçişleri Ordusu”na mensup 26 paralı askeri taşıyan 1 adet URAL kamyon ve 1 adet UAZ jip hasar gördü.
İşgalci kaynakları, ilk açıklamalarında 1 ölü ve 2 yaralının olduğunu açıkladı.Daha sonra yapılan açıklamada ise 2 ölü ve 4 yaralının olduğu iddia edildi. Ancak bölgedeki kaynaklar, ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olabileceğini bildiriyor. Sabotaj saldırısında UAZ marka jipin tamamen imha olduğu, URAL kamyonunun ise ikiye bölündüğü belirtiliyor.
Konvoydaki işgalci birliğinin Krosnoyarski’den Dağıstan’ın Kaspiysk şehrine göreve gelmekte oldukları öğrenildi. Ancak işgalci kafirlerin yolu, ölümle sonlandı.''