• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roman vatandaşlara yönelik genelge

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roman vatandaşlara yönelik genelge

Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve II. Aşama Eylem Planı (2026-2030) ile ilgili genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelge, Roman vatandaşların sosyoekonomik refahını yükseltmeyi hedefleyen stratejide yeni bir sayfa açtı. 2023-2025 yıllarını kapsayan birinci aşamanın başarıyla tamamlanmasının ardından, 2026-2030 yıllarını kapsayan II. Aşama Eylem Planı resmen yürürlüğe girdi.

HER ALANDA DEVLET DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek planla; Roman vatandaşların kamu hizmetlerinden en etkin şekilde yararlanması hedefleniyor. Başta eğitim, sağlık, istihdam ve barınma olmak üzere sosyal yardımlarla da desteklenecek olan vatandaşlar için devletin tüm imkanları seferber edilecek. Erdoğan, genelgede bu politikaların "sosyal uyumu güçlendirme" amacını taşıdığına dikkat çekti.

ERDOĞAN’DAN KURUMLARA "HASSASİYET" TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, strateji belgesinin ve eylem planının uygulanmasında merkezde bakanlıkların, yerelde ise valiliklerin tam koordinasyon içinde çalışmasını istedi. Genelgede, "İlgili birimlerin üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim" ifadesini kullanan Erdoğan, sürecin takipçisi olacağının sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genelgede sürece dair şu ifadeleri kullandı:

"Mezkur Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı'nın uygulaması başarıyla tamamlanmış olup Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmaların devamını temin etmek maksadıyla eylem planının ikinci safhasına geçilmiştir. Bu çerçevede hazırlanan Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) II. Aşama Eylem Planı (2026-2030), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet adresinde (www.aile.gov.tr) yayımlanacaktır. Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın uygulanmasında merkezde ilgili bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlarının, yerelde valilikler sorumluluğunda ilgili birimlerin ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımı sağlaması, iş birliği ve koordinasyon ile üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

O bu şu ..

AMERİKA ama HANĞİ AMERİKA ?

AMERİKA EVET LAKİN HANĞİ AMERİKA ? ASKER LAKİN HANĞİ ASKER ? ERMİ UZMAN ÇAVUŞMU ASTSUBAYMI SUBAYMI ORGENERALMİ ? AMERİKANIN İÇİNDE 50 FARKLI AMERİKA VAR AYNEN ASKERİN İÇİNDEKİ RÜTBELERİ YETKİLERİ FARKLI ASKERLER GİBİ PEKİ MUHATAP OLARAK ALINACAK ASIL GERÇEK AMERİKA KİM ÖZELLİKLERİ NE ? BUNUN CEVABI : KÜRESEL ŞİRKETLERİN SAHİPLERİNİN DÜNYANIN EN BÜYÜK 100 ŞİRKETLERİ İÇİNDE YER ALAN İLAÇ SİLAH TEKNOLOJİ FİNANS ENERJİ GIDA vb ŞİRKETLERİNİN TEMSİL EDİLDİĞİ PARAYA HUKUKA SİLAHA GIDAYA ENERJİYE FİNANSA vb HÜKMEDEN AMERİKA İŞTE GERÇEK AMERİKA BUDUR TÜM AMERİKA DEVLETİ AMERİKA HALKI AMERİKAN ORDUSU AMERİKAN HÜKÜMETİ ADINA KARARLARI BUNLAR ALIR UYGULAR UYĞULATTIRIR. AMERİKANIN KURUCU İKTIDARI KURUCU ÜST AKLIDA BUNLARDIR YANİ KÜRESEL ŞİRKETLERİN SAHİPLERİDİR DİĞERLERİNİN FİKRİNİ BİLE SORAN OLMAZ GERÇEK AMERİKA VE AMERİKANIN GERÇEK SAHİPLERİ , PARAYA HUKUKA SİLAHA ENERJİYE MEDYAYA GIDAYA İLACA HÜKMEDENLERDİR YANİ AMERİKANIN KODAMANLARIDIR TOPLASAN 100 BİN KİŞİ ETMEZLER LAKİN 400 MİLYONLUK AMERİKANIN ADINA KARARLARI BUNLAR VERİR UYGULAR UYGULATTIRIR HAYATLARI PARA MENFAAT ÇIKAR ÜZERİNE KURULUDUR BU SEBEPLE ACIMA DUYGU HİS YOKTUR BUNLARDA BUNLAR İÇİN IRK RENK DİL DİN CİNSİYET SİYASİ GÖRÜŞ FİKİR FALAN BOŞTUR BUNLAR PARA MENFAAT ÇIKAR İÇİN KULLANDIKLARI ENSTRÜMANLARDIR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23