Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında Musul görüşmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı, Musul operasyonu, Suriye'deki kriz ve ikili ilişkileri ele alan bir görüşme yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tyyip Erdoğan'ın, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Musul operasyonu, Suriye'deki kriz ve ikili ilişkileri ele aldığı belirtildi.
Kremlin’den yapılan açıklamada, “Irak’ın Musul kentini özgürleştirmek için düzenlenen operasyon değerlendirildi. Liderler, Suriye krizinin çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundular” dendi.
Putin’in Suriye’de çözüm için ılımlı muhaliflerin Nusra Cephesi militanları ve bağlantılı örgütlerden ayrılmasını sağlamanın önemine dikkat çektiğini aktaran açıklamada, “10 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen üst düzey Rus-Türk görüşmelerinin ardından ikili politik, ticari ve ekonomik işbirlikleri konusunda atılabilecek adımlar da değerlendirildi” ifadelerine yer verildi.