• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezine geldi

Yeniakit Publisher
2017-05-02 13:30:00 - 2017-05-02 14:44:12
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezine geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ak Parti Genel Merkezi’ndeki törenle kurucusu olduğu ve 'beşinci çocuğu' olarak nitelendirdiği partisine 979 gün sonra yeniden üye olacak. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Salonda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı ile karşılandı. Erdoğan 21 Mayıs’taki olağanüstü büyük kongrede de Ak Parti’nin genel başkanlık görevine dönecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014 günü ayrıldığı partisine  979 günün ardından bugün yeniden dönüyor. Referandumda kabul edilen Anayasa değişikliğinin tanıdığı imkan çerçevesinde Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek törenle “partili” olacak  Erdoğan'ın, yine MKYK'da alınan kararla, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü kongrede AK Parti'nin genel başkanlığı görevini de yeniden üstlenmesi bekleniyor.

YILDIRIM GENEL MERKEZ'DE

AK Parti'de hazırlıklar tamamlandı ve Başbakan Binali Yıldırım, tören öncesinde AK Parti Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da saat 13:00 sıralarında AK Parti Genel Merkezi'ne gelmesi ve Yıldırım tarafından  bekleniyor. 

TÖRENDE NELER OLACAK?

AK Parti MKYK'da alınan karara göre törene parti kurucuları, MKYK üyeleri, milletvekilleri, Demokrasi Hakem Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem Etik Kurulu üyeleri katılacak. AK Parti, katılım için mütevazı bir tören hazırladı. Törende, Erdoğan ile Yıldırım birlikte kürsüye çıkacak. Erdoğan için hazırlanan katılım formu Yıldırım tarafından kendisine sunulacak. Erdoğan formu imzalayarak, partiye resmen üye olacak. Törende rozet takma gibi bir uygulama olmayacak.

2014'TE BIRAKMIŞTI

10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27  Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel  başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.

 'YENİDEN KAVUŞMAK UMUDUYLA' DEMİŞTİ...

 Olağanüstü büyük kongrede, partisine, "Adalet ve Kalkınma Partisini  yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet  ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla." sözleriyle veda eden  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 gün sonra yeniden kurucusu olduğu partiye katılacak.  

KONVOYLA GELECEK...

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden partililerin ve vatandaşların  oluşturacağı konvoyla AK Parti Genel Merkezi'ne gelecek Erdoğan, burada AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.  Dün toplanan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda AK Parti'ye üyeliği oy  birliğiyle kabul edilen Erdoğan, üyelik formunu imzalayarak "beşinci çocuğu"  olarak nitelendirdiği partisine üye olacak. 

 57 YIL SONRA YENİDEN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI 

Türkiye'de 1961 Anayasası ile cumhurbaşkanlarının partileriyle ilişiklerinin kesilmesi hükmü  getirildi. 1982 Anayasası'nda da bu hüküm korundu.  6 Nisan'da yapılan halk oylamasının ardından anayasa değişikliği ile  cumhurbaşkanının parti üyeliğinin önündeki engel kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AK Parti üyesi olmasıyla Türkiye'de 57  yıl sonra partili cumhurbaşkanlığı da tekrar başlayacak.  Türk siyasi tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı,  CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hem parti genel başkanlığı hem de  cumhurbaşkanlığı yaptı.  Atatürk'ün ölümünün ardından CHP'nin başına geçen İsmet İnönü de 1950  yılına kadar hem genel başkanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevini birlikte  yürüttü.   Demokrat Partinin iktidara gelmesiyle birlikte Celal Bayar  cumhurbaşkanı seçildi. Bayar, Demokrat Parti Genel Başkanlığından ayrıldı fakat  parti üyeliğinden ayrılmadan cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü  Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak  değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23