• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net Suriye mesajı

Yeniakit Publisher
Recep Yeşil Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net Suriye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan gelişmeler hakkında net ifadeler kullandı. Erdoğan, 'İnşallah ülkenin diğer kısımlarındaki DEAŞ, PKK/PYD gibi terör örgütlerinin de en kısa sürede başı ezilecektir.' açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında ise 'Bu saatten sonra Suriye'nin bir kez daha bölünmesine izin veremeyiz. Ülke topraklarının yeniden bir çatışma alanı haline gelmesine asla rıza gösteremeyiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İnancımız ve duamız odur ki son 13 yıldır tam anlamıyla zifiri karanlık olan 61 yıllık Baas diktatörlüğü sonrası Suriye kardan aydınlık günlere kavuşmuştur.

Suriye halkı on yıllardır süren bir zulüm düzenini yıkarak özgürlüğüne, hakkına, hukukuna, geleceğine sahip çıktığı asil bir kıyamı zaferle taçlandırmıştır.

Bu saatten sonra Suriye'nin bir kez daha bölünmesine izin veremeyiz. Ülke topraklarının yeniden bir çatışma alanı haline gelmesine asla rıza gösteremeyiz.

(Suriye'de) İnşallah ülkenin diğer kısımlarındaki DEAŞ, PKK/PYD gibi terör örgütlerinin de en kısa sürede başı ezilecektir.

Yeni Suriye yönetiminin istikrarına, kadim Suriye topraklarının bütünlüğüne yönelik her saldırı, karşısında Suriye halkıyla birlikte bizi de bulacak.

Ülkemizdeki Suriyeli muhacirlerden evlerine dönme hazırlıkları yapanların, tıpkı burada olduğu gibi, gittikleri yerlerde de hep yanlarında olacağız.

(Suriye) Gönüllü, güvenli, onurlu, düzenli geri dönüşler için gereken kolaylığı sağlarken, CHP'nin sebebini bildiğimiz kışkırtmalarına eyvallah etmeyeceğiz.

Irkçı söylemlerle bu misafirperverliğe leke bulaştırmak isteyenler de oldu ama milletimiz bu faşist zihniyetin oyununa gelmedi.

Türk siyasi tarihinde AK Parti kadar uzun süre iktidarda kalan bir başka parti yoktur.

 Siyaset, kuşkusuz çok yüksek motivasyon gerektiren bir uğraştır ama kendi kendini kandırmak değildir.

Türkiye'nin ve yüce gönüllü Türk milletinin tüm insanlığa örnek olan eşsiz misafirperverliğine üç-beş vicdan yoksunu faşistin gölge düşürmesine göz yummayız.

Siyaset, her şeyden önce gönülleri fethetme işidir.

Maalesef, son dönemde teşkilatımızın, milletin farklı kesimleriyle yeteri kadar yakın, etkin ve hasbi ilişki kurmakta zorlandığına ilişkin bazı şikâyetler duyuyoruz.

Milletimiz, bunca hizmetin, bunca mücadelenin ardından sandıkta bize beklediğimiz teveccühü göstermemişse, sebebini dışarıda değil, başkalarında değil, elbette kendimizde arayacağız.

Irkçı vandallıkla Türkiye'nin eşsiz misafirperverliğine leke bulaştırmak isteyenler de oldu. Milletimiz basiret ve ferasetle hareket ederek bu faşist zihniyetin oyununa hamdolsun gelmedi. Suriye'nin bir kez daha bölünmesine izin veremeyiz.

Düzenli geri dönüşler için kolaylık sağlayacağız.

Büyükşehirlerimizin kongrelerinin tamamına bizzat katılmayı planlıyorum.

Belki biz göremeyiz ama AK Parti kadrolarının bu davayı daha nice yıllar iktidarda tutacağına inanıyorum.

AK Parti'nin bileğini sahada da sandıkta da bükecek bir parti tanımıyorum.

Enflasyonu arzu ettiğimiz seviyeye henüz düşüremesek de yola istikrarla devam ediyoruz.

Sabit gelirlinin durumunu en iyi seviyeye çıkaracağız. Önümüzde kritik kararlar var.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.....

Suriyede Esat gitti galiba Netanyahu gelecek...Umarım bütün diktatörlerin sonu Esat gibi olur..

TürkOğlu

ALLAH BAŞKANIMIZA UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNŞALLAH,, BUNDAN ÇOK EMİNİZ SURİYE BÜTÜN ARAP ÜLKELERİNE BİR ÖRNEK VE MODEL OLACAKTIR BAŞTA KOMŞUMUZ ** IRAK ** BU MİLLET OSMANLIDAN SONRA HİÇ BİR RAHAT YÜZÜ GÖRMEDİ ,, AMA BUNU HERKES BİLMELİ BİR IRAKLI TÜRKMEN OLARAK,, EN FAZLAR ÇKTEĞİMİZ ORTALIĞI KARIŞTIRAN VE BULANDIRAN ** İRAN ŞİİLERİDİR,,*** AMA EMİNİM SURİYE BİR MODEL OLDUKTAN SONRA ,, İRAN ŞİİLERİ IRAKTANDA ATKALARINA BAKMADAN KAÇARLAR,,, ZATEN ÇOK YAKINDA IRAN KARIŞACAKTIR,,, ÇÜNKÜ İRAN HALKI MEVCUT DURUMDAN BIKMIŞ *** İNTİHAR EDENLER BİLE VAR,,, ARAPÇADAN OKUYORUZ,,, Vesselam ,,,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23