• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklarımıza neden satranç öğretmeliyiz?

Yeniakit Publisher
2018-06-01 17:14:00 -
Çocuklarımıza neden satranç öğretmeliyiz?

Çocuk yaşta öğretilen ve oynatılan satranç oyunları çocukların daha iddialı, daha kendine güvenen yapıda bireyler olmasında önemli bir rol oynuyor.

Günümüzde satranç oyunu bir spor olarak anılmakta ve öyle lanse edilmektedir. Aynı zamanda zeka oyunları sırasında en önemli yeri tutan bir oyundur. Yavaş ve ağır oynatılması matematiksel zekanın kademe kademe geliştirilmesi açısından önem arz etmektedir. Aynı zamanda kendine güven duygusunu da ön planda tutmaktadır. Özellikle çocuk yaşta öğretilen ve oynatılan satranç oyunları çocukların daha iddialı, daha kendine güvenen yapıda bireyler olmasında önemli bir rol oynamaktadır.

SATRANCIN TARİHİ

Satranç sporu milattan önce 4000 yıllarına kadar dayanan çok eski bir tarihe sahiptir. Mısır, Mezopotamya ve Anadolu bölgelerinde sıklıkla oynanmaktadır. Günümüzde ise Amerika ve Avrupa'da da aynı ilgi ve heyecanla oynanmaktadır.

SATRANCIN FAYDALARI

Analitik düşünmeyi doğrudan doğruya olumlu olarak etkileyen satranç aynı zamanda bir plan ve program içerisinde hareket etmenin tüm disiplinlerini de zeka seviyesinde belirlemekte ve geliştirmektedir. Yapılacak olan bir sonraki hamlenin önceden düşünülmesi satranç oynamanın faydaları arasında görünmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başarının ölçümleri bakımından da kıymetli olan satranç oyunu başarmanın çok çalışmak ile disiplinli bir şekilde düşünmek arasında cereyan eden bir sisteme sahip olduğunu her oyunda oyuncularına göstermektedir. Aynı zamanda satranç sabır erdemini de doğrudan korumakta ve geliştirmektedir.

Bazen saatlerce süren bir hamlenin sonunda kazanma olgusuna yeni bir bakış açısı getirmektedir. Hedefe giden yolda başarmak için hem sabrın hem de sebat göstermenin ne kadar önemli olduğunu yediden yetmişe herkese öğretmektedir.

Satrancın bir diğer faydası ise sosyalleşme aracı görmesidir. Günümüzde başta Avrupa olmak üzere Türkiye'de de birçok satranç turnuvası yapılmaktadır. Yeni arkadaşlıklar yeni rakipler ile birlikte kazanılmakta; satranç oyunu uluslararası arenada da devamlı olarak oynanmaktadır. Her sporda olduğu gibi satranç da kötü alışkanlıkların edinilmesine karşı koyan bir spor dalıdır. Bu nedenle çocuklara öğretilmesinde büyük faydalar bulunmaktadır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23