• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocukları modern dünya mı gıdalarla zehirliyor?

Yeniakit Publisher
2019-11-12 12:09:00 -
Çocukları modern dünya mı gıdalarla zehirliyor?

Son dönemde tüm dünyada artış gösteren çocuklardaki otizm vakalarının oluşum nedenlerini araştıran uzmanlar, çocukların gıda yollu zehirlenme ile ‘Modern Dünyanın’ çocuklar üzerinde ‘Zehirlenme’ yoluyla olumsuz etkilerinin olduğu şüphesini tartışıyor.

 yeniakit.com.tr 

Yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan ve ömür boyu devam eden bir gelişim bozukluğu olan otizm dünyada giderek yaygınlaşan bir hastalık türü olarak kendini gösteriyor. Otizm vakalarının gelişmiş ülkelerde giderek yayınlaşması ‘Modern Dünyanın’ çocuklar üzerinde ‘Zehirlenme’ yoluyla olumsuz etkiler oluşturduğu şüphesini uyandırıyor.

Türkiye’de de oldukça yaygın olan otizm geçtiğimiz günlerde Aksaray’da Mehmetçik İlkokulu’nda yaşanan bir skandalla gündemin ilk sırasına oturmuştu. 42 özel eğitim öğrencisinin öğrenim gördüğü okulda otizmli çocuklarım diğer öğrencilerin velileri tarafından yuhalanıp, okulda istenmediği iddia edilmiş, Valilik olayla ilgili inceleme başlatmıştı.

Son dönemlerde dünyada otizmli çocukların sayısında yaşanan artış uzman araştırmacıları bu hastalığın yaygınlaşma sebeplerini incelemeye yöneltti.

Sözel ve sözel olmayan iletişimin bozulduğu ve değişik düzeylerde öğrenme güçlüğü ve zeka geriliğinin görüldüğü otizm vakalarının arka planında ne tür etkilerin olduğu araştırma konusu oldu. Elde edilen bulgular otizm vakalarının bilinçli bir planın sonucu olduğunu ortaya koyuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çocukları zehirliyorlar mı?

"Zehirlenen Çocukluk: Modern Dünyanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri" kitabının yazarı Sue Palmer, otizmin gelişmiş ülkelerin tamamında artış gösterdiğine dikkat çekerek. 1980'lerin başında Amerika'daki otizm oranının 50 binde 1 iken, 2004'lerde bu oranın 166'da 1'e çıktığını belirtiyor. Ayrıca yazar, İngiltere’de her 100 çocuktan birinin, Japonya'da ise her 600 çocuktan birinin otizmli olduğunun bilgisini veriyor.

Amerikan Pediatri Birliği 2004'te her 6 çocuktan birine gelişim bozukluğu ya da davranış sorunu teşhisi koymuş. Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer'e göre ise günümüzde her 20 dakikada, bir çocuğa otizm tanısı konuluyor.

Ortaya çıkan tablo ve yapılan araştırmalar otizm vakalarında yaşanan artışın çocukların gelişimlerini etkileyen gıda tüketiminden kaynaklandığı şüphesini doğurdu.

Özellikle çocuklarda sıklıkla tüketilen yiyecek-içeçek türü gıdaların ve bazı GDO’lu ürünlerle, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan tıbbi ilaçların çocuklardaki otizm vakalarında yaşanana artışın sebebi olabileceği üzerinde duruluyor.

Erkek çocuklarda 4 kat daha fazla görülüyor

İletişim ve sosyal etkileşim yetilerinin büyük bozukluk gösterdiği ve gelişmede uyumsuzlukların ortaya çıktığı otizm, erkek çocuklarda kız çocuklarına oranla 3-4 kat daha fazla görülüyor. Yapılan araştırmalara göre otizmin toplumda görülme oranı binde 2-5. Otizmli bir çocuğun kardeşinin otistik olma oranı yüzde 3-8, bir otistik çocuğun benzer ikizinin otistik olma oranı ise yüzde 60.

Otizm belirtileri nelerdir?

Çocuklarda otizm tanısı koyabilmek için ilk 18 ay önemli bir süreç olarak değerlendiriliyor. Erken yaşlarda gözlenebilen otizmin belirtileri şunlardır:

-Göz teması kurmama

-Çağrılınca bakmama

-Konuşmama

-Komutları anlamama

-Dinlememe

-Dikkat problemi

-İlişki kurma ihtiyacı hissetmeme

-Kısıtlı ve tekrarlayıcı davranışlar, ilgi alanı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zamane

Ashabı kehf uyanınca,içlerinden birine git temiz yiyeceklerden al diyorlar, ahir zamanda ashabı kehf uyanacak diye rivayetler var, aynı ozaman gibi şimdide temiz yiyeceklerden almak lazım.

abdrhman

gdo lu gıdaların aynı uyuşturucuyla mücadele gibi yasaklanması vede ağır cezalar getirilmesi gerekir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23