• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çıtır tavuk: için malzemeler neler? Bugün ne pişirsem? Yarıyıl tatili sonrası: Fırında tavuk ve sebzeler

Yeniakit Publisher
2024-02-05 23:56:00 - 2024-02-08 00:50:34
Çıtır tavuk: için malzemeler neler? Bugün ne pişirsem? Yarıyıl tatili sonrası: Fırında tavuk ve sebzeler

Bugün sizlere kolay ve lezzetli bir yemek tarifi sunmak istiyoruz. Bugün ne pişirsem diyenler milyonlarca yemek severler için lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya!Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu yemek, sağlıklı ve doyurucu bir..

Ana Yemek: Fırında Tavuk ve Sebzeler

Malzemeler:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:
1. Fırınınızı 200°C'ye ayarlayın.
2. Tavuk butları yıkayın ve kurulayın. Tavukların üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin.
3. Patates, havuç, soğan ve sarımsağı doğrayın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış sebzeleri genişçe bir kaseye alın.
4. Sebzelerin üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırın.
5. Bir fırın tepsisine ya da borcama sebzeleri alın, üstüne tavuk butlarını yerleştirin.
6. 200°C'de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ara sıra üzerini kontrol ederek gerekirse üzerine yağ paylaşabilirsiniz.
7. Fırında pişen tavuk ve sebzeleri sıcak servis yapın.

Bu kolay ve lezzetli fırında tavuk ve sebzeler tarifi ile siz de evde pratik bir şekilde sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23