Çiriş kavurma nasıl yapılır? Yoğurtlu çiriş kavurma tarifi ve malzemeleri
Çiriş kavurma nasıl yapılır? Yoğurtlu çiriş kavurmanın tadı oldukça lezzetlidir. Çok bileni olmasada çiriş otu çok sağlıklı bir ot ve yararıda saymakla bitmiyor. Peki ama çiriş yemeği nasıl yapılır? Evlerde kaldığımız bu dönemlerde sebze yemekleri yemek daha yararlı olacaktır. Çiriş kavurma nasıl yapılır? Çiriş kavurma malzemeleri nelerdir? İşte merak edilen çiriş yemeği ve çiriş kavurma tarifi...
Çiriş kavurma nasıl yapılır? Çiriş yemeği oldukça basit ve bir o kadar lezzetlidir. İşte sizler için çiriş kavurma tarifi...
Malzemeler
- 1 bağ çiriş otu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- su, tuz
Sosu için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- pulbiber
Öncelikle çiriş otunu temizleyin ve içerisindeki farklı otları ayıklayın. Yıkadıktan sonra iri küpler halinde doğrayın.
İçerisine tuz ve su koyduğunuz tencerenin içerisine çiriş otunu atın. Kaynatın ve rengi değişene kadar haşlayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Haşlanan otu suyundan arındırın.
Tavanın içerisine yağları alın ve çiriş otunu ilave edin. 3-4 dakika kadar kavrulan çiriş otunun üzerine baharatlarını ilave edin ve servis tabağına alın.
Sarımsaklı yoğurdu ve yağda pulbiberi hazırlayıp, çiriş otu kavurmasının üzerine ekleyin.
{relation id:1164864 slug:'orjinal-kisir-tarifi-