• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin’den ortalığı karıştıracak adım! 'Ders alacaklar' deyip cezayı kestiler

Yeniakit Publisher
2020-05-19 17:57:00 -
Çin’den ortalığı karıştıracak adım! 'Ders alacaklar' deyip cezayı kestiler

Avustralya Başbakanı Scott Morrison'ın koronavirüs sonrası Çin'e yönelik suçlamaları nedeniyle Pekin'den çok konuşulacak bir ceza geldi.

Avustralya Başbakanı'nın ABD Başkanı'nın Çin'e yönelik suçlamalarına destek açıklamasına Pekin ağır ceza kesti.

ABD'nin sıkı müttefiklerinden Avustralya hükümetinin Trump yönetiminin korosuna katılıp Çin'in koronavirüs pandemisine yaklaşımı konusunda 'uluslararası bağımsız soruşturma' talep etmesine Pekin ceza kesti.

Sputnik'te yer alan habere göre ihracatının dörtte üçünü Çin’e yapan Avustralya'nın arpa ihracatına Pekin'den yüzde 80.5 gümrük vergisi geldi.

"Böylece gereken dersleri öğrenebilir ve bir daha aynı şeyin yaşanmasına engel olabiliriz"

Nisanda Avustralya Başbakanı Scott Morrison, ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinin ardından, 'daha önce bazı ülkelerin elindeki kitle imha silahlarının uluslararası silah denetçilerinin incelemesinden geçirilmesi örneğindeki gibi pandeminin kaynağının da uluslararası bağımsız denetçiler tarafından araştırılmasını' önermişti. Morrison, ardından teklifini, "Koronavirüs pandemisi olağanüstü etkiler yarattı. Böyle bir durumda dünyanın, bunun nasıl ortaya çıktığının bağımsız bir soruşturmayla değerlendirilmesini istemesi tamamen makul ve sağduyulu bir taleptir. Böylece gereken dersleri öğrenebilir ve bir daha aynı şeyin yaşanmasına engel olabiliriz" diye savunmuştu.

Morrison'a derhal sert tepki gösteren Çin, bugün de Avustralya ekonomisinde 135 milyar dolarlık kayba neden olabilecek ticaret-seyahat-eğitim misillemesi tehdidini hayata geçirme yönünde ilk adımı attı. Bugünden itibaren Avustralya arpasına yüzde 80.5 gümrük vergisi koydu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Verginin 5 yıl yürürlükte kalacağını açıklayan Çin Ticaret Bakanlığı, Avustralya'yı çiftçilerine sübvansiyon ve Çin'de dampingle suçladı.

Devasa gümrük vergisinin Avustralya'nın kuraklıkla boğuşan çiftçilerine ağır darbe indirmesi bekleniyor.

Çin'in bir numaralı arpa tedarikçisi olan Avustralya, buraya yılda 1.5-2 milyar Avustralya doları değerinde arpa ihracatı yapıyor ve bu da tüm ihracatının yarısını oluşturuyor. Avustralya Ticaret Bakanı ise karardan derin hayalkırıklığı açıklayıp suçlamaları reddetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

adıyaman02

çin'de üretim yok arpayı bile avustralya'dan ithal ediyor korosu çin de de varmı?

kaybedeceksiniz

cin ve hint dunya nufusunun yaridan fazlasi. dunyadaki her 2 kisiden biri ya cin'li ya hint'li ve her ikiside kafir-inancsiz. ehli kitap size ustun gelecek. tabi arada escinsel vs kendi sapiklikllarinin cezasini da cekecekler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23