• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CIA'nin binbir surat ajanı Suriye sınırında enselendi

Yeniakit Publisher
2016-09-02 09:31:00 - 2016-09-02 09:46:06
CIA'nin binbir surat ajanı Suriye sınırında enselendi

ABD’li Lindsey Snell, Suriye’den Türkiye’ye geçerken askeri bölgede yakalanarak tutuklandı. ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby dün “Snell, şu anda Hatay’daki bir cezaevinde. Ancak seyahat nedenine değinemem” açıklamasını yaptı.

FETÖ, PKK ve PYD/YPG, ülkemizi hedef aldı. Türkiye ise bu hainlere ve destekçilerine tokadı attı. Ancak üst akıl, Türkiye'den uzak durmadı. Suriye sınırında yaşanan bir olay ise bunun kanıtıydı. Buna göre ABD'li gazeteci Lindsey Snell, 9 Ağustos'ta Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla girerken yakalanıp tutuklandı. Hatay Valisi Ercan Topaca, ABD helikopterlerinin sınırda Snell'i almak için dolaştığını ancak onu bulamadıklarını açıkladı.

CIA'NIN KORUMASINDA!

Snell ise savunmasında serbest gazeteci olduğunu iddia etti. Facebook sayfasında ABD'nin Florida eyaletindeki Dayton kentinden olduğu, son dönemde de İstanbul'da ikamet ettiği yazılıydı. Gizemli kadın Twitter sayfasında ise kendisini video içerikli haberler yapan gazeteci olarak tanıtıp MSNBC, VICE, ABC News, Discovery, Uluslararası Af Örgütü, Vocativ, Yahoo News, IRIN, The New Arab gibi kuruluşlara çalıştığını aktardı. İşte dün ABD'den bu kadınla ilgili ilk açıklama yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Snell'in 6 Ağustos'ta tutuklandığını anlattı. "Şu anda Hatay'daki bir cezaevinde tutuluyor. Anladığımız kadarıyla askeri bölgeyi ihlalle suçlanıyor. Ancak neden Suriye'de olduğuna ve oraya seyahat etmesinin nedenlerine değinemem" ifadelerini kullandı. Kirby'in bu açıklaması akıllarda soru işareti bıraktı. Lindsey Snell'in geçmişi ise gizemini katladı. Zira Snell, 2010 yılında Afganistan'da da tutuklanmıştı. CIA, o tarihte de devreye girip Snell'i kurtarmıştı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23