CHP’nin konser ihalelerinde büyük vurgun! Halkın cebinden kim çalıyor?
Coşkun Başbuğ, CHP'li belediyelerin konser organizasyonlarının kamu kaynaklarının usulsüz kullanılmasına yol açtığını yazdı. Başbuğ, bu tür organizasyonların en iyi yolsuzluk aracı olduğunu belirtti.
Star yazarı Coşkun Başbuğ, CHP'li belediyelerin konser organizasyonlarının kamu kaynaklarının usulsüz kullanılmasına sebep olduğunu söyledi. Bu tür organizasyonların yolsuzluk için en uygun zemin olduğunu belirten Başbuğ, belediye paralarının bu şekilde çarçur edilmesinin devlete zarar verdiğini ifade etti. CHP'li belediyelerin yüksek SGK borçlarının bu harcamalardan kaynaklandığını dile getiren Coşkun Başbuğ, özetle şunları kaydetti:
"(...) Bu konser işleri hep mi zarar hiç mi kârı yok.
Olmaz mı...
Elbette bu işlerinde bir kârı var ama bu kâr millete ya da devlete değil bu işleri organize edenlere var.
Unutmayın ki en iyi yolsuzluk bu tür faaliyetlerde yapılır, en iyi takla bu tür astronomik rakamlarda atılır.
Peki bu işin zararı kime yazar?
Bu işin zararı; paraları çarçur edilen millete, bu kurumlardan SGK alacaklarını alamayan devlete yazar.
Ankara Belediyesine ait SGK borcunun 2024 Eylül ayı itibarı ile 8,8 milyar TL. olduğunu hatırlatarak yazımı sonlandırayım."