• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li belediyenin ‘kaçak’ fabrikasına dokunan yok!

Yeniakit Publisher
2018-06-11 11:19:00 - 2018-06-11 12:20:45
CHP’li belediyenin ‘kaçak’ fabrikasına dokunan yok!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da faaliyet gösteren İZBETON firmasının, Çevre Kanunu’na aykırı faaliyetleri ve işyeri çalışma ruhsatı olmaması sebebiyle faaliyetten men cezası aldığı; ancak bu kararın yıllardır bir türlü uygulanmadığı ortaya çıktı.

OSMAN YİĞİT / ANKARA -  CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da faaliyet gösteren İZBETON firmasının, Çevre Kanunu’na aykırı faaliyetleri ve işyeri çalışma ruhsatı olmaması sebebiyle faaliyetten men cezası aldığı; ancak bu kararın yıllardır bir türlü uygulanmadığı ortaya çıktı.

FAALİYET DURDURMA KARARI NEDEN UYGULANMADI?

İşyeri Çalıştırma Ruhsatı ve İtfaiye Uygunluk Belgesi olmadan, bölgenin imar uygulamaları tamamlanmadan faaliyetine devam eden tesise ilişkin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 2015 yılında verdiği faaliyetin durdurulması kararının Bornova Kaymakamlığı ve İzmir Valiliği’nce yerine getirilmediğini; İzmir Valiliği’nin soruşturma izni dahi vermediğini bildiren Temiz İzmir Derneği yetkilisi Nivent Kurtulmuş, İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere tüm yetkili ve sorumlulardan şikayetçi oldu.

KANUNU UYGULAYAN BELEDİYE KENDİ UYMUYOR!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Kurtulmuş, 2009 yılından itibaren faaliyette olan tesisin insan sağlığı ve çevre riski doğurduğunu; ayrıca mevzuat hükümlerinin yerine getirilmemesi sebebi ile de ciddi bir ‘kanun tanımazlık’ durumunun ortaya çıktığını kaydetti.
Şikayetleri neticesi tesise bir Geçici Faaliyet Belgesi verildiğini de ekleyen Kurtulmuş, buna rağmen diğer hususların tamamlanmaması sebebiyle faaliyetin ‘yasadışı’ olmaya devam ettiğini belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23