• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, Tekin'i 11 basamak birden yükseltti

Yeniakit Publisher
2014-05-20 13:49:00 - 2014-05-20 14:00:06
CHP, Tekin'i 11 basamak birden yükseltti

CHP'deki Sarıgül ve Gülen örgütünü tasfiye edeceği iddia edilen Gürsel Tekin, tüzük değişmeden parti sitesinde MYK Üyeleri listesinde 11 basamak birden yükseltildi.

Yerel seçim sonrası revizyona uğrayan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) 'genel sekreterlik' koltuğuna oturan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin atağa geçti.
 
SARIGÜL'ÜN ETKİNLİĞİ KIRILACAK
 
Tekin'in yeni dönemde Sarıgül ve Gülen örgütünün etkinliğinin kırılacağı İstanbul örgütü olmak üzere CHP'yi yeniden dizayn edip güçleneceğine yönelik işaretler gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede CHP'nin resmi internet sitesindeki MYK listesi sıralamasındaki şaşırtıcı bir değişim dikkat çekiyor.
 
TAMAYLIGİL SON SIRADAYDI
 
Akşam'da yer alan habere göre; sitede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 Mayıs'ta yaptığı revizyondan önceki 'MYK Üyeleri' sıralamasında Genel Sekreter olarak görülen Bihlun Tamaylıgil 18'inci basamakta 'son sırada' bulunuyordu. Ancak revizyonda bu göreve partinin güçlü isimlerinden Gürsel Tekin getirilince kulislerde partinin eskiden Deniz Baykal'lı dönemde olduğu gibi yeniden 'güçlü genel sekreterlik' modeline geçeceği de konuşulmaya başladı.
 
BİR ANDA 11 BASAMAK ÇIKTI
 
Bu uygulamanın da bir süre 'fiilen' uygulanacağı, 'hukuki' uygulama içinse tüzük kurultayı gerektiği ifade ediliyordu. Fakat CHP'nin resmi internet sitesi tüzük kurultayını bile beklemeden revizyondan sonraki 'MYK Üyeleri' listesinde Genel Sekreter Tekin'i son sırada değil, 7'nci sırada göstermeye başladı. Böylece Tekin tüzük kurultayı bile toplanmadan 11 basamak birden yükselmiş oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23