• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Cerahat” CHP’de!

Yeniakit Publisher
2013-11-03 22:46:46 - 2013-11-04 07:56:01
"Cerahat" CHP’de!

Deniz Baykal’ın “cerahat” dediği Mustafa Sarıgül CHP’ye kabul edildi. Baykal, Sarıgül’ü rüşvet almakla suçlamış ve “Bu virüsler CHP’ye de bulaştı. Büyük acı içindeyim. 300 bin dolarlık rüşvetin belgesini ortaya koyduk” demişti.

KENAN KIRAN / İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle oy birliğiyle partiden ihraç ettiği, “cerahat” ve “virüs” olarak tanımladığı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü, CHP’ye yeniden aldı. Mustafa Sarıgül ve 49 arkadaşının “CHP’ye geri dönüş başvurusu ve af isteği” önceki gün CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından oy birliğiyle kabul edildi. CHP tüzüğüne göre Sarıgül’ün geri dönme talebi dün Parti Meclisi (PM) toplantısında da görüşüldü. CHP PM de Sarıgül’ün partiye dönüş talebini kabul etti. PM’de yapılan oylamada Sarıgül için 44 üye ‘evet’ derken, 10 üye Sarıgül’e ‘hayır’ dedi, 4 üye de boş oy kullandı.

BAYKAL, SARIGÜL’E “CERAHAT” DEDİ

Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı olduğu dönemde, Mustafa Sarıgül’e ‘cerahat’ demiş ve Mustafa Sarıgül’e seslenerek, “Rüşvet aldın mı, almadın mı? CHP bu cerahatı temizler...” demişti.

“BU VİRÜSLER HER YER GİBİ CHP’YE DE BULAŞMIŞ”

Deniz Baykal, 4 Ocak 2005 tarihinde, partisinin grup toplantısında, Şişli Belediyesi’nde yaşandığını saptadıkları 300 bin dolarlık rüşvet olayını anlatarak şunları söylemişti:

“Toplumun değişik kesimlerinde yozlaşma ve çürüme yaşanır. Her dönem böyle şikâyetler olur. Shakespeare’in Hamlet’i, ‘Kötü giden bir şeyler var’ diye başlar.

Bu çürüme toplumumuzda var. Adliyede var. Her kurumda var. Bu virüsler her yer gibi CHP’ye de bulaşmış. Genel Başkan olarak partime bulaştığını söylerken hissettiğim acıyı anlamanız mümkün değil. Büyük acı içindeyim. 300 bin dolarlık rüşvetin belgesini ortaya koyduk, İçişleri Bakanlığı hâlâ uyuyor. Her şey ortada, ama ‘Burası Türkiye’ diyorlar. Ama, burası CHP, burada olmaz. Bu 300 bin doları aldın mı, almadın mı arkadaş. CHP rüşvet alana da rüşvet verene de pabuç bırakmaz. İçindeki cerahatı temizler.”

“İKİ ÜYENİN BİR ÜYEYE İÇİ DOLAR DOLU POŞET GÖTÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR”

Baykal, daha sonra bir YDK üyesine rüşvet teklif edilmesini ayrıntılı olarak anlatarak, şöyle konuşmuştu: “Partimizin, en onurlu olması gereken kişilerin oluşturduğu bir kurul. Bu kurulda görev yapan bir arkadaşımız beni ziyaret etti. İki üyenin kendisini ziyaret edip, ‘hediye’ diye içinde dolarlar bulunan bir poşet bıraktıklarını, sabah poşeti geri verdiğini söyledi. Müthiş bir içtenlik ve üzüntüyle bana iç dünyasını açıyor. Kendimi olağanüstü sorumlu hissettim. Rüşvet verildiğini öğrenince, olayı MYK’ya anlattım. YDK toplandı. Başkan ‘bu nedir’ diyor, arkadaş aynen anlatıyor. ‘Siz gelmediniz mi?’ diyor. ‘Hık mık’ diyorlar. Kıyamet kopmuyor. Sesleri çıkmıyor. Bu kurul, Onur Kurulu. İki üyenin bir üyeye içi dolar dolu poşet götürdüğü iddia ediliyor. Kimsenin kılı kıpırdamıyor. Hiçbir kurul kararı CHP’de parayla alınamaz. Ne rüşvet alanlara, ne verenlere CHP pabuç bırakmayacak. Bu olaylar CHP’de yaşanır mı yaşanmaz mı, bu konuda kararı verecek olan CHP kurultayı. Her bünyede cerahat toplanabilir. Gereğini yapacağız, patlatıp onaracağız. Yoksa sonunu alamayız.”

“CHP’YE SIZAMAZSINIZ”

Konuşmasının sonunda bir kez daha isim vermeden Sarıgül’e yüklenen Baykal, “O partiden bu partiye geçerek, bu işi geçim haline getirmiş olan kişiler var, ama CHP buna alet olmaz. Kısa zamanda çok zengin biri olabilirsiniz. Bu zenginlikleriniz CHP karşısında beş para etmez. Zenginliklerinizle kendinize hizmetçiler tutabilirsiniz, devlete, Emniyet’e, medyaya sızabilirsiniz, ama CHP’ye sızamazsınız” ifadelerini kullanmıştı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23