• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çekirge istilası Kur'an'da nasıl geçiyor?

Yeniakit Publisher
2020-03-13 10:14:00 -
Çekirge istilası Kur'an'da nasıl geçiyor?

Çekirge istilası Kur'an'da nasıl geçiyor? Allah'ın mucizelerine inanmayan Firavun ve kavminin başına gelen çekirge istilası, yüzyıllar sonrasında İran sınırına dayandı. Kur'an'da gerçekleşen bütün olaylara rağmen Allah'ı inkar eden ve birçok sorun çıkaran Firavun'un başına gelen şimdilerde neden Dünyayı etkisi altına alıyor? 2020 yılına girdiğimizden beri yaşadığımız felaketlerden ne gibi bir ders çıkarmamız gerekiyor? Çekirge istilası nedir? Çekirge istilası nerede başladı ve hangi ayetlerde geçiyor? İşte merak edilen istilanın Kur'an'daki karşılığı...

Allah'ın mucizelerine inanmayan Firavun ve kavminin başına gelen çekirge istilası, yüzyıllar sonrasında İran sınırına dayandı. Kur'an'da gerçekleşen bütün olaylara rağmen Allah'ı inkar eden ve birçok sorun çıkaran Firavun'un başına gelen şimdilerde neden Dünyayı etkisi altına alıyor? 2020 yılına girdiğimizden beri yaşadığımız felaketlerden ne gibi bir ders çıkarmamız gerekiyor? Çekirge istilası nedir? Çekirge istilası nerede başladı ve hangi ayetlerde geçiyor? İşte merak edilen istilanın Kur'an'daki karşılığı...

Şiddetli bir giriş yaptığımız 2020'nin felaketleri son bulmuyor ve üzerine bir yenisi daha ekleniyor. Yangınlar ve depremlerle başlayan 2020 yılının Mart ayına geldiğimizde corona virüsü bütün Dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Daha birçok felaketin yaşandığı bu sene içerisindeki yeni gündem maddesi "çekirge istilası" oldu. Yüzyıllar önce Firavun'un baş kaldırışları ve Kur'an'daki her mucizenin gerçekleşmesine rağmen Allah'a inanmayışı sonrasında yaşanan çekirge istilası, şimdilerde tekrar meydana geldi. 

Afrika’da başlayan çekirge istilasının Türkiye’nin sınır komşuları olan İran ve Irak’ta da ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Yaşanan çekirge istilası Cenab-ı Hak'kın Kur'an- Kerim'de bize buyurduklarını hatırlattı. Cenab-ı Allah A'raf Suresi'nin 132 ve 133. ayetlerinde şöyle buyuruyor:

A'raf Suresi 132. Ayet: "Ve dediler ki: 'Bizi büyülemek için ne işaret getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

A'raf Suresi 133. Ayet: "Biz de açık seçik mûcizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler."

Daha önce (130. âyette), kuraklıkla ilgili yaşanacak sıkıntılardan bahsedilmişti. İlk uyarı olarak kuraklıktan bahsedilse ve kuraklık yaşansa da, Firavun ve çevresi, bundan ders alacakları yerde, inkâr ve inatlarını daha da pekiştirdiler; bu uğurda bütün sıkıntılara katlanmaya hazır olduklarını açıklayarak âdeta Allah’a karşı meydan okudular. Yüce Allah da onları 133. âyette özetle bildirilen felâketlere mâruz bıraktı. Bunun karşılığı olarak, büyük uyarılara rağmen Allah'a inanmayanlara karşı çekirge sürüleri gönderilmiştir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Europa

Chp de firavunun yolunda yol almis!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23