• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Camiler yine doldu taştı

Yeniakit Publisher
2015-01-02 21:54:00 -
Camiler yine doldu taştı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in 1444'üncü doğum günü bu gece, yurt genelinde Mevlid Kandili ile kutlanıyor.

Kandil dolayısıyla bazı televizyonlar camilerden canlı yayın yapıyor.

Akşam saatlerinde soğuk havaya rağmen İstanbul'daki Eyüp Sultan Camii'ne akın eden vatandaşlar, Eyüp Sultan'ın da türbesini ziyaret ederek burada dua etti. Yatsı namazından sonra camide Kur'an-ı Kerim ve Mevlid okundu. Bazıları vatandaşların cami kapısının önünde lokum ve şeker dağıttığı görüldü. Vatandaşlar, kandilin huzur, bereket ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu. Ankara'da da Mevlid Kandili dolayısıyla Hacı Bayram Veli Camisi'nde özel program düzenlendi.

Peygamberler Şehri olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da ise, vatandaşlar Mevlid Kandili dolayısıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu. Gün boyunca kentin kutsal mekanlarını ziyaret eden vatandaşlar akşam namazının ardından Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesine akın etti. Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır gibi çevre illerden gelen ziyaretçiler, yerleşkede bulunan kutsal yerleri ziyaret etti. Buradaki camilerde namaz kılan vatandaşlardan bazıları ise Kuran-ı Kerim okudu. Ziyaretçiler yatsı namazının ardından, Şanlıurfa Müftülüğü tarafından Dergah Camisi'nde okutulan mevlidi dinleyip dua etti. Kentteki birçok camide kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23