• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cami kapatmaya yeltenen İBB halktan gelen tepkiler üzerine geri adım attı

Yeniakit Publisher
2020-02-06 11:19:00 - 2020-02-06 11:25:58
Cami kapatmaya yeltenen İBB halktan gelen tepkiler üzerine geri adım attı

Eski Türkiye’nin vesayetçi anlayışını devam ettirmek istercesine 3 camiyi kapatarak imam kadrolarını iptal etmeye kalkışan CHP'li İBB idaresi, gelen tepkiler üzerine kıvırdı. Murat Ongun iddiaları yalanlayarak, bu camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri için işlem başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından önceki dönemde yaptırılan ve belediyeye ait şirket kadrosundan imam görevlendirilen Yenikapı ve Avcılar’daki 3 cami kapatılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Konunun basına yansıması üzerine İBB yönetimine büyük tepki gösterildi. Gelen tepkiler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, açıklama yaparak 'İBB cami kapattı' iddialarını yalanladı.

Murat Ongun açıklama yaptı

Basında yer alan haberlerin doğru olmadığını ileri süren Ongun, sahildeki mescitlerin Diyanet İşler Başkanlığı’na devredilmesi için işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"'İBB cami kapattı' haberlerinin hiçbir doğruluk değeri yoktur. Sahildeki mescitlerin bakımı ve temizliği düzenli olarak yapılmakta, yoğun günlerde de namaz kıldırması için imam temin edilmekte. Bu mescitlerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri için de girişim başlatılmıştır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Neden Diyanet’e devrediliyor?

Özel günlerde düzenlenen etkinliklere oluk oluk para akıtan İBB’nin ‘yoğunluğu’ bahane ederek 3 camiyi Diyanet’e devretmeye çalışması da sosyal medyada tepki çekti. Vatandaşlar “İBB 3 caminin idaresini üstlenemiyor mu?” sorusunu sordu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ccc

Sık yalanı sık yalanı... Chp de yalan mı yok.

cahil ekrem

çok görmeyelim ATALARININ yaptıklarını Yapıyor ZALİMLER.katran katrandır nekadar kaynatırsan kaynat beyazlamaz yazıklar olsun bu zihniyete oy veren CAMİ MÜSLÜMANLARINI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23