• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Çakma komiser" ve ekibi gözaltındaydı! Etimesgut soruşturmasında yeni gelişme

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
"Çakma komiser" ve ekibi gözaltındaydı! Etimesgut soruşturmasında yeni gelişme

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, Başkan Erdal Beşikçioğlu ile birlikte gözaltına alınan 54 kişi daha adliyeye sevk edildiler.

Etimesgut Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 55 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.


 

Etimesgut soruşturması

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Etimesgut Belediyesince gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, sahte belgeler düzenlendiği, otopark kiralama işlemleri ile inşaat projelerine ilişkin imar ve ruhsat süreçlerinde menfaat temin edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.


 

Açıklamada ayrıca Sayıştay raporları, etkin pişmanlık kapsamında verilen ifadeler, müşteki beyanları, CİMER başvuruları, ses ve video kayıtları, MASAK raporları ile HTS analizlerinin soruşturmaya dayanak oluşturduğu ifade edilmişti.

Haklarındaki suçlamalar

Soruşturma kapsamında, 42'si belediye görevlisi, 13'ü firma yetkilisi olmak üzere toplam 55 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "örgüte üye olma", "zimmet", "rüşvet", "irtikap", "ihaleye fesat karıştırma" ve "edimin ifasına fesat karıştırma" suçlarından işlem başlatıldığı açıklanmıştı.

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından haklarında uygulanacak adli sürece karar verilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

okur

cakma komiser ne demek 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23