• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çakal Carlos’tan dikkat çeken sözler: Türkiye'nin Suriye'ye yoğunlaşması Libya'da...

Yeniakit Publisher
2020-03-15 16:44:00 - 2020-03-15 17:22:51
Çakal Carlos’tan dikkat çeken sözler: Türkiye'nin Suriye'ye yoğunlaşması Libya'da...

Baran dergisi yazarı Çakal Carlos, 'Türkiye Libya’ya Yoğunlaşmalı' başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Müslüman olmadan önce Çakal Carlos namıyla bilinen Salim Muhammet, Türkiye'nin Libya ve Suriye politikasına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Çakal Carlos'un 'Türkiye Libya’ya Yoğunlaşmalı' başlıklı yazısı:

Türkiye, daha ziyade Akdeniz ve Libya’ya yoğunlaşmalı. İdeolojik olarak Trablus hükümetiyle bir bağı bulunmasa dahi stratejik olarak var. Libya’nın bir kısmı örgütler, bir kısmı kabileler tarafından idare ediliyor. Türkiye’nin burada istikrarı sağlaması iyi olacaktır.

Türkiye’nin Libya’da önemli bir misyona sahipken Suriye hükümetiyle savaşıyor olmasından da endişe duyuyorum. Bir Türk vatanseveri olan Erdoğan akıllı bir adam ve bu kıskaçtan da kurtulacaktır.

En iyisini ümid etmeli, en kötüsünden ise korkmalıyız. En kötüsü Türk ordusunun tüm cephelerde kaybetmesidir. Türkiye’nin İdlib’e yoğunlaşması, Libya’da kontrolü kaybetmesine sebep oluyor. En azından bir cephede kazanması gerekiyor ve kazanması gereken cephenin Libya olduğunu düşünüyorum. Orada da Türkiye ile Rusya karşı karşıya, Putin’in hain Hafter’i desteklemesinin altında ise ekonomik sebepler yatıyor. Suriye rejimi düşmeyecek gibi görünüyor. Ruslar Suriye’yi bırakmayacaktır. Dolayısıyla sınırları aynı kalacak ve Esad yoluna devam edecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tayyip Erdoğan’ın bir takım yanlışlıklar yaptığını düşünüyorum. Türkiye’nin tam bağımsızlığa odaklanması, NATO’dan çıkması gerekiyor. Son yaşananlarla birlikte görüldüğü üzere Türkiye sadece göstermelik bir üyesi gibi duruyor NATO’nun. İslâm dünyasında yaşanacak en iyi şey bölgeye barışın gelmesi ve sivillerin evlerine dönmesi. İnsanların evleri yerle bir oldu, uluslararası camia bunları telafi etmeli; ama kimsenin bu yönde bir çabası yok.

Ben bir Erdoğan destekçisiyim. Esad’a saygı duymama rağmen Suriye rejimini kesinlikle desteklemiyorum. Rusya orada kalacaktır. Rusya için de Suriye rejimi için de bu kritik. Ayrıca İranlı gönüllüler kendilerini feda ediyorlar Suriye rejimi için.

Erdoğan’a güveniyorum. Bir çok defa söylediğim gibi, yapması gereken şeylerden biri de içerisinde muhalifleri de kapsayan bir politika seyretmesi. Türkiye’nin çetin şartlarda tüm muhalifleri bir arada tutması gerekiyor. Allah Türkiye’deki tüm halklara yardım etsin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

" Allah Türkiye’deki tüm halklara yardım etsin." LAFA BAK HİZAYA GEL. BİRDE REİSİMİZE AKIL VERMEYE ÇALIŞIYOR 

Türkoğlu

Carlos, esas çakallar ıçimizde sen onlardan bin kere daha çok bizi seviyorsun.teşekkür ederim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23