• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Buzdolabını nasıl tasarruflu kullanırız?

Yeniakit Publisher
2018-05-26 15:24:00 -
Buzdolabını nasıl tasarruflu kullanırız?

Evlerimiz gözümüzden kaçan birçok noktada tasarrufu sağlayabileceğimiz ve bu sayede daha ekonomik şekilde yaşayabileceğimiz birçok alternatif sunar bize. Bazen farkına varır, ona göre bir düzen kurarız, bazen de hiç farkına varmadan yaşar gideriz.

-Tasarruf sadece kendimiz için yaptığımız bir yatırım değil aynı zamanda çocuklarımız için yaptığımız uzun vadeli bir yatırımdır. Evlerde günlük yaşam içinde sadece biraz daha dikkatli olarak aslında ne kadar çok şeyden tasarruf edebileceğimizi görmemiz mümkündür. İş sadece farkındalık sağlamakta.

-İşte yüzlerce farkındalık sağlanabilecek noktalardan biri de buzdolaplarıdır. Buzdolabını, daha dikkatli kullanarak tasarruf sağlamanın yolları:

-Buzdolabına kapağı olmayan, ağzı açık içecekler kesinlikle koymayın. Bunun nedeni üstü açık tüketim maddelerinin ortamdaki nemi arttırmasından kaynaklanıyor.

-Buzdolabına yakın herhangi bir eşya koymayın. Ya da buzdolabını, dolaplara sıfır dayalı şekilde yerleştirmeyin. Eşyaların uzaklığı 10 cm kadar olmalı.

-Buzdolabının arkası zamanla toz olur. Bu tozlar sık sık temizlenmeli. Çünkü toz, enerji tüketimini arttırır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Buzdolabının içine herhangi bir kapta ya da torbada buz koyun. Bu sayede buzdolabının içini serin tutmaya yardımcı olursunuz. Enerji tasarrufuna katkısı vardır.

-Buzdolabını pencere yanına asla koymayın. Güneş ısısı buzdolabını ısıtır, buzdolabı da kendi ısısını korumak için fazla enerji harcar.

-Buzdolabınızın yanında fırın ya da radyatör olmamasına dikkat edin.

-Buzdolabına koyacağınız herhangi bir besin maddesini tencere tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında tutun, daha sonra buzdolabına yerleştirin.

-Buzdolabı bakımını yılda 1 kez yaptırın. Bu sayede enerji tasarrufunu dengelersiniz.

-Buzdolabının yan kısımlarında bulunan kapı içi manyetik bantlarını ayda 1 kez sabunlu bez yardımıyla silin. Bu sayede bakımını yapmış olacağınızdan kapı içi manyetik bantları tam yapışır ve ısı kaybını önlemiş olursunuz.

-Buzdolabını gün içinde çok sık açmayın. Gerekmedikçe kapağı kapalı olsun.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23