• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burhan’dan şok eden açıklama: Netanyahu görüşmesi için istihare yapmış!

Yeniakit Publisher
2020-02-08 21:27:00 -
Burhan’dan şok eden açıklama: Netanyahu görüşmesi için istihare yapmış!

Siyonist terörist Netanyahu ile yaptığı görüşme açığa çıkan Sudan’ın darbeci lideri Abdülfettah el-Burhan, görüşme öncesi istihare yaptığını söyledi.

 yeniakit.com.tr 

Geçtiğimiz pazartesi günü Uganda’nın Entebbe kentinde Siyonist terör devleti İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Burhan, İsrail lideri Netanyahu ile görüşme öncesi istihare yaptığını söyledi.

“Her namazımda Allah’a dua ediyorum”

Taseti News portalına açıklamalarda bulunan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, “Yolculuktan bir süre önce Allah’a istihare yaptım. Her namazımda Allah’a ‘Allahım bizim için bu işte bir hayır varsa bize kolaylaştır, eğer hayır yoksa bu işi bizden al’ diye dua ederim” dedi. İstihare, İslam geleneğinde namaz kılınarak Allah’tan hayır beklentisiyle yapılan dua anlamına geliyor.

“Derdimiz Sudan’ın menfaati”

Görüşmeyi kasdederek “Sudan’ın hayrına olacak” diyen Burhan, “İnşallah… İnşallah… Bütün derdimiz Sudan’ın menfaati. Biz başkalarına da bakıyoruz, hatta davanın sahipleri bile istifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Netanyahu ile el sıkışırken korku yaşayıp yaşamadığı sorusuna “Hayır, son derece normaldim. El sıkıştım. Sonra da konuştuk” sonrası için de “Tabii birlikte yedik. Uganda liderinin şerefine davetteydik. Yemek açık büfeydi. Herkes kendi tabağına doldurdu. Ama yemekte beraber oturduk.” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sır görüşme ortaya çıkmıştı

Sudan hükümeti, Burhan ile Netanyahu'nun pazartesi günü Uganda'da bir araya geldiğinin ortaya çıkmasının ardından acil bir toplantı düzenlemişti. Bu toplantının ardından kabine ve Egemenlik Konseyi üyeleri başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı gerçekleştirdi. Hükümetten toplantıya dair açıklama yapılmazken, Egemenlik Konseyinden Burhan'ın ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapılmış, açıklamada "Dün İsrail Başbakanı ile Uganda'da bir görüşme yaptım. Sudan'ın milli güvenliğini ve halkının yüksek çıkarlarını korumak için bu adımı attım. Sudan ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin Anayasal Bildiri'de geçtiği üzere ilgili makamların sorumluluğunda olduğunu temin ediyorum. Arap Birliği kararları ve Arapların fikir birliğine uygun şekilde Sudan'ın Filistin meselesindeki ilkeli duruşunu, halkının asla değişmeyecek bağımsız devlet kurma hakkını teyit ediyorum" denmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Berzah_

Allahım şeytanla görüşmek istiyorum istihare yapacağım,hakkımda hayırlı ise görüştür,lafa bak,beyninde sorun var galiba,yada milleti aptal sanıyor,siyonistlerle haşr olursun inşallah mahşer günü

alpagu

derdi sudanın menfaatiymiş....gerizekalı israilden müslümana menfaat mi gelir .......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23