• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunu yapan yandı! Artık polisler de ceza kesebilecek

Yeniakit Publisher
2019-11-21 16:36:00 -
Bunu yapan yandı! Artık polisler de ceza kesebilecek

Kabahatler Kanunu kapsamında cezası olan ve zabıta ekiplerinin ceza kesebildiği yere çöp atma suçuna artık polisler tarafından da ceza kesilebilecek.

Çevre suçu işleyenlere yönelik belediye görevlilerine verilen ceza kesme yetkisinin kapsamı genişliyor. Belediye sınırları dışındaki alanlarda çevreyi kirletenlere yönelik polis ve jandarmanın da 5 bin TL'ye kadar ceza kesmesine imkan verilecek.

Kabahatler Kanunu'nun çevre kirliliğine yönelik yaptırımlarını öngören 41. maddesinde değişiklikler yapıldı. Düzenleme sonrasında çevreyi kirletenlere artık belediyeye bağlı zabıtaların yanı sıra polis ve jandarma personelleri de ceza kesebilecek.

 

Ceza 5 bin TL'yi bulabiliyor

Kabahatler Kanunu'na göre çevreyi kirletmenin cezası 5 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Yine kanuna göre, meydana gelen kirliliğin kişi tarafından derhal giderilmesi halinde idari para cezasına karar verilmeyebiliyor.

Mevcut düzenlemeye göre, belediye sınırları içerisinde oluşabilecek çevre kirliliğine yönelik kabahati işleyenlere cezai işlem uygulanıyor. Bu kabahatler dolayısıyla idari para cezasına ise belediye zabıta görevlileri karar veriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Polis ve jandarma da ceza kesebilecek

Söz konusu düzenlemeye polislerin de ceza kesebileceği maddesi eklendi. Artık polis ve jandarma personelleri, zabıtaların yanı sıra Kabahatler Kanunu kapsamında çevreyi kirletenlere para cezası verebilecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meşe

ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA HAYIRLI OLSUN .

abdrhman

desene yandık polislere böyle yetki verilmesi.suistimal edilmeyeceği garantisi varmı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23