• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Arınç YİK üyeliğinden alındı iddiası

Yeniakit Publisher
2020-11-24 01:29:00 -
Bülent Arınç YİK üyeliğinden alındı iddiası

Terör sevici HDP'li Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünüde açıklamalarda bulunan ve büyük tepki çeken Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden alındığı iddia edildi.

Osman Kavala ve HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç YİK üyeliği görevinden alındığı iddia edildi.

Arınç istifa sinyali vermişti

Habertürk'te söylediği sözlerin ardından kamuoyunda büyük tepki gösterilen Bülent Arınç, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" demiş ve istifa sinyali vermişti.

Erdoğan sert tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" diyen Bülent Arınç'a çok sert çıkmış ve şunları söylemişti:

“Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı, hükûmetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.

Bülent Arınç ne demişti

Habertürk'e konuk olan Bülent Arınç "Ben de Sayın Cumhurbaşkanı da tutuksuz yargılama istiyoruz. Hakim ve savcılar yanlış yapıyor. Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri!" ifadelerini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump mı? Biden mı? sorusuna Erbakanlı cevap" target="_blank">
Bülent Arınç'tan Trump mı? Biden mı? sorusuna Erbakanlı cevap
Bülent Arınç'tan Trump mı? Biden mı? sorusuna Erbakanlı cevap

Gündem

Bülent Arınç'tan Trump mı? Biden mı? sorusuna Erbakanlı cevap

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

handan Kızılay

Yazık oldu adama. Ömrü bu mahalle için didinmekle geçti. İsterseniz açıp hayat öyküsünü okuyun. AKP ye de çok hizmeti geçti. Ama yanlış çıkışları oldu mu evet oldu. Kimin olmadı ki? Aponun ayağına heyet mi yollanmadı, kardeşi TRT ye mi çıkarılmadı, konserlerle eşkiyalar mı karşılanmadı, Fetö ye hürmet mi edilmedi, bankasının açılışları mı yapılmadı? Arınçın tek sorunu zamansız öten horoz olmasıdır. Devranın değiştiğini artık yeni bir rota olduğunu hesaplayamayıp hala romantik yaklaşımlar göstermesidir. Reis ona çok tolerans gösterdi. Oğlunu vekil yaptı, kendini onca gafa rağmen YİK üyesi yaptı ama işte nihayet son damla bardaktan taştı. Yapacak bir şey yok. Her türlü hatana rağmen hoşçakal Arınç. Geçmişini daha da lekelemeden kenara çekil ve emekliliğin tadını çıkar.

KEŞKE

KEŞKE BUNCA YIL arınçı BESLEYECEĞİNE 100 FAKİR AİLE BESLENSEYMİŞ.DÜNYANIN EN BÜYÜK İYİLİĞİ ,SEVABI YAPILMIŞ OLURDU.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23