Siz de bugün ne pişirsem diye düşünenlerden misiniz? Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar vereceğimiz tarifleri çok seveceksiniz. Üstelik yapımı çok kolay ve pratik. 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu tariflerden deneyin. Şifasıyla et suyu çorba tarifi, nefis taze fasulye yemeği , fırında soslu kanat tarifi, kinoalı salata tarifi, bulgur pilavı tarifi ve tablet çikolata yapımı sizlerle...
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü
Et suyu çorbası tarifi
Yapımı için malzemeler
- 2,5 su bardağı et suyu
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Et suyu çorbası tarifi nasıl yapılır?
Et suyu ve sıcak suyu tencereye aktarın ve kaynayana kadar ısıtın. Kaynayan et suyuna şehriyeleri ekleyip altını kısın ve kabarmaya bırakın. Çorbanın meyanesi için un, yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın Çorbanın suyundan 2 kepçe kadar ekleyerek ılıştırdığınız meyaneyi yavaş yavaş çorbanıza ekleyin. Hızlı hızlı karıştırarak meyanenin kesilmeden çorbanın her yerine yayılmasını sağlayın. Bir taşım daha kaynattığınız çorbaya tuzla ezdiğiniz sarımsağı ekleyin. Tereyağını tavada kızdırıp biberi yağda hafifçe çevirin ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Bugün ne pişirsem diyenler, sulu yemek tarifi arıyorsanız işte size Lokanta usulü taze fasülye tarifi...
Nefis taze fasulye yemeği (Lokanta usulü)
Malzemeler
- 2 kg taze fasulye
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası (domates salçası da olur)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 litre su
Nefis taze fasulye yemeği nasıl yapılır?
Fasulyeler genişçe bir kaba alınır ve 1 saat su içerisinde bekletilir. Tamamen temizlendiğinde bir kaç kez daha yıkanır ve süzgece alınır. Uçları temizlenen fasulyeler ortadan ikiye kırılır ve hazır edilir. İlk olarak soğanlar küçük küçük doğranır. Biberler de doğranır ve hazır edilir. Doğranan soğanlar ve biberler sıvı ya ile düdüklü tencereye alınır. Pembeleşinceye kadar pişirilir ve soyulan ve doğranan domatesler de ilave edilir Salça, baharatları doğranan sarımsak da ilave edilir. 1-2 dk pişirilir. Daha sonra fasulyeler ve su ilave edilerek şöyle bir karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılır ve yüksek ateşte kaynayana ve düdüğü ötene kadar pişirilir. Düdüğü öten tencerenin düdüğü kapatılır ve orta ateşte ortalama 20 dk pişirilir. Süre sonunda tencere ocaktan alınır ve bir 10-15 dk bekletilir. Tencerenin kapağı açılır ve yemek sıcak sıcak servis edilir.
Fırında soslu kanat tarifi
Malzemeler
- 1 paket kanat
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tane iri sarımsak
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik (Baharatlar arzuya göre )
- 4 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
Tavuk kanat genelde ya kızartılır ya da mangalda yapılır. Ancak evinizde de mangalda pişmiş tavuk kanadı keyfi yapabilirsiniz. Üstelik de fırında pişirdiğiniz için tavuklarınız çok sağlıklı olacak. Fırında mangal tadında tavuk kanat tarifini paylaşıyoruz.
Fırında soslu kanat nasıl yapılır?
Kanatların tüylerini ocakta güzel tütsüleyin ve yıkayın. Sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Kanatları içine katıp güzel karıştırın. Bir yarım saat bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve doğranmış patatesleri tuzlayın. İstediğiniz baharatları ekleyin. Kanatları, biber ve domatesi tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice pişirin.
Pilav sevenler için özel tarif tavsiyemiz;
İri taneli bol lifli başbaşı bulguruyla yapabileceğiniz nefis bir pilav tarifi var bugün. Salma pilav tekniğiyle hazırlanan bu pilav lezzetini et suyundan ve tereyağından alıyor. Geleneksel lezzetlerden hoşlananların mutlaka denemesi gereken bulgur pilavının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
Et suyuna bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı su
- Yaklaşık 200 gram tereyağı
- Tuz
Et suyuna bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle et suyu ve su bir tencereye alınarak, kaynamaya bırakılır. Daha sonra çöpleri temizlenip yıkanmış bulgur, kaynayan suya atılır. Damak tadına göre tuzu eklenir ve bir iki karıştırılıp, kapağı kapatılır. Tekrar kaynayınca, ocağın altı kısılır ve bulgur suyu çekene kadar pişirilir. Pilav piştikten sonra, tencere kapağı kapalı bir şekilde sofra bezine sarılır ve yaklaşık yarım saat demlenmeye bırakılır. Bu sırada tereyağı iyice kızdırılır ve demlenen pilava eklenip, karıştırılır ve servise hazır edilir.
Faydaları saymakla bitmeyen, besin değeri yüksek kinoalı salata yapmaya ne dersiniz? Tüm gün tok kalmanızı sağlayacak bu besleyici salatayı mutlaka evinizde deneyin. Peki, kinoalı salata nasıl yapılır? İşte kinoalı salata tarifi...
Kinoalı salata tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı kinoa
3 çay bardağı su
2 dal taze soğan
4 çeri domates
1 salatalık
1 havuç
7 yaprak kıvırcık
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam Reyhan, roka
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Kinoalı salata nasıl yapılır?
Kinoa, çok fazla lif oranına sahip olmasıyla birlikte et kadar proteinli bir besin üstelik glutensiz. Salatayla da buluşunca lezzetine doyum olmuyor.
Kinoayı küçük bir kaba alıp üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Yarım saat suda bekletin. Suyunu süzüp bir tencereye alıp, üzerine 3 çay bardağı kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan kinoanın fazla suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Yeşillikleri bol suda yıkayıp kurulayın.Ardından ince ince doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.Havucu rendeleyip, çeri domateslerinin her birini 4 parçaya bölün. Tüm salata malzemelerini derin bir kaseye aktarıp üzerine soğuyan kinoayı ekleyin. Ayrı bir kasede hazırladığınız zeytinyağı,tuz,limon suyu, ve nar ekşisini karıştırıp salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.
Tablet çikolata tarifi
Tablet çikolatalar, her markette bulunabilen lezzetler olmakla birlikte aslında evde de kolayca yapılabilirler. Üstelik fındık, fıstık, krokan, meyve kurusu, pirinç patlağı, kahvaltılık gevrek gibi birçok malzemeyi çikolatanıza ekleyip farklı tatlar elde edebilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte cevabı…
Yapımı için malzemeler
- 150 gram bitter çikolata
- 150 gram sütlü çikolata
- 50 gram krokan
- 50 gram Antep fıstığı, fındık vs.
Tablet çikolata tarifi nasıl yapılır?
Çikolataları ayrı ayrı kaselerde benmari usulü eritip karıştırarak soğutun. (Bitter için 35, sütlü için 29 derece.) Soğuyan çikolataları kalıplara doldurun. Üzerine krokan ve fındık fıstık parçalarını serpiştirin. 30 dakika buzdolabında katılaşmasını bekledikten sonra çikolatanızı kalıptan çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun…