• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu nasıl bir atama? Din kültürü dersine giren öğretmen misyoner çıktı!

Yeniakit Publisher
2019-11-06 09:29:00 - 2019-11-06 11:25:01
Bu nasıl bir atama? Din kültürü dersine giren öğretmen misyoner çıktı!

Aydın'da bir lisede eğitim veren din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren Esma isimli öğretmenin, Hristiyan olduğu ve sosyal medya hesabından misyonerlik faaliyetleri yürüttüğü belirlendi.

Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren ve sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüten Esma B. K. isimli öğretmen tepkilere yol açtı.

Millî Gazete’nin haberine göre Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, gençlerin İslam dinini öğrenmesi için müfredatta bulunan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde Esma B.K. isimli Hıristiyan kadın öğretmenlik yapıyor.

"Kabul edilemez"

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Türkiye’de din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde İslam dışında her şey olduğunu belirterek, “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey. Türkiye’de din dersi denince akla İslam gelir, bunun için de bu dersin öğretmeninin Hıristiyan olması gibi bir durum nasıl mümkün olabilir? Öğretmen atama sisteminde yanlışlıklar var. Öğretmenlik, toplumu şekillendiren ve topluma yön veren bir meslek olduğu için burada seçici olmak çok önemli” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İl milli eğitimden somut adım yok

Sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüten Hıristiyan öğretmenle alakalı henüz ciddi bir adım atılmadı. Milli Gazete'den Onur Şehmus Şahin'in Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ulaştığı bazı yetkililer ise Hıristiyan öğretmenle alakalı gerekli adımların atılacağını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

reco

YUHH..ONDAN SONRA COCUKLAR DEİST OLDU !

erol kılıç

Dersin adı din kültürü olursa sonucu da bu olur tabii ki. Laik sistemde ayıkla pirincin taşını bakalım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23