• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu kişi bu ülkede bakanlık yaptı! Birgün yazarını fena düşürdüler

Yeniakit Publisher
2019-12-26 16:31:00 - 2019-12-26 16:45:35
Bu kişi bu ülkede bakanlık yaptı! Birgün yazarını fena düşürdüler

CHP ve SHP'de vekillik yapan ve bir dönem bakanlık görevini de yürüten Birgün köşe yazarı Fikri Sağlar'ın FETÖ'nün sahte belgesinden hareket ederek meclise verdiği soru önergesi ile kamuoyunu yanılttığı ortaya çıktı.

Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr

Hürriyet gazetesinin haberine göre MİT'e sızan FETÖ mensuplarının Adil Öksüz'ü MİT ajanı gösteren sahte belge ürettikleri ortaya çıktı. 15 Temmuz ihanetinin kilit ismi olan Adil Öksüz üzerinden FETÖ'nün oynadığı algı oyunu deşifre oldu.

Ancak FETÖ'nün dolaşıma soktuğu belgeleri CHP eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar gerçek kabul ederek 2,5 yıl önce TBMM gündemine getirmişti.

Fikri Sağlar'ın bir dönem bu ülkede sonu gelmez SHP koalisyonlarında bakanlık yapması, üstelik bakanlığının ünlü "Susurluk kazası" dönemine denk gelmesi, son sahte belgeyle içine düştüğü durum göz önüne alındığında "Türkiye bu yöneticilerle direkten dönmüş, ucuz kurtulmuş" yorumlarına yol açtı.

Fikri'nin fikri...

CHP eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde 15 Temmuz terörist darbesinin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün MİT elemanı olup olmadığını sormuştu.

Sağlar sahte belgeye dayalı önergesine şöyle devam etmişti:

"FETÖ’nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu öne sürülen, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz’ün, serbest bırakılmasına dair hala net bir bilgiye ulaşılamamıştır. Onu kimin serbest bıraktığı ya da hâkimin önüne giderken dosyanın içini kimin boşalttığına dair soruların cevapları darbe komisyonunda dahi verilmemiştir. 16 Temmuz günü saat 15:00 sıralarında Adil Öksüz, Akıncı Üssü çevresinde kaçarken Jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı. Ancak bu aşamadan sonra Öksüz’ün serbest kalmasına neden olan garipliğin MİT ajanı olmasından kaynaklandığı iddia edilmiştir."

Sağlar, "Buna dair güçlü deliller Siyah Beyaz Yayınevi’ne ait 'Şeytanın İmamları' adlı kitapta yer almaktadır. Bu iddialara göre; 10/09/2014 tarihli angaje raporunda Öksüz’ün Angajeye olumlu yanıt verdiği ve kod adı 'Timsah' olduğu yer almaktadır. İşin ilginç kısmı istihbarattan herhangi bir tekzipte yayınlanmamıştır" demişti.

Sağlar şu soruları yöneltmişti:

"Adil Öksüz MİT elemanı mıdır? Kitapta yer alan belge gerçek midir? Şayet gerçek değilse neden bir tekzip yayımlanmamıştır?

Adil Öksüz’ün yakalandığında dosyasının devlet eli ile boşaltılıp salıverilmesi MİT elemanı olmasından mı kaynaklanmaktadır?

Neden kamuoyunda Adil Öksüz’ün adı geçmemektedir? Adil Öksüz planlı bir şekilde unutturulmaya mı çalışılmaktadır? Adil Öksüz’ün nerede olduğunu gerçekten bilmiyor musunuz?"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf can

Chp cumhuriyet pacavrası daha ne bekliyorsunuz

Hasanali kose

Bu kendisinin kafir oldugunu islam düsmani oldugunu haykirmistir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23