• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu gıdalar hafıza kaybına iyi geliyor

Yeniakit Publisher
2017-04-11 18:58:00 - 2017-04-11 18:58:38
Bu gıdalar hafıza kaybına iyi geliyor

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Erdem Yıldırım, beyin sağlığını da tüm vücudun sağlığından ayrı tutmanın mümkün olmadığını belirterek sağlıklı beslenilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşlılıkla beraber gelen hafıza kaybını önlemenin yolu doğru  beslenmeden geçiyor. Bir insanın ömrü boyunca belki de her an bazı şeyleri öğrenmek ve bazı şeyleri unutmak şeklinde beynini kullanmakta olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ali Erdem Yıldırım, “Burada önemli olan öğrenmenin kolaylaştırılması ve unutmanın zorlaştırılması ile mümkün olan en çok bilgiyi hafızada tutmaktır. Hafızayı güçlendirmek ise insanın elindedir. Özellikle beyin jimnastiği yapmak, yani kitap okuma alışkanlığı kazanmak, lisan (dil) öğrenmek, aritmatik (matematik) problemleri çözmek ve bulmaca çözmek gündelik hayatta basitçe yapılabilecek aktivitelerdir“ dedi.

B12 zengini besinler tüketin

Bir diğer önemli konunun ise beslenme olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Yıldırım, “Beyin sağlığı ve hafıza için faydalı besinlerden tüketmek yani; B12 vitamininden zengin deniz ve tatlı su mahsülleri (alabalık, somon balığı, deniz balığı), et ve kümes hayvanlarının tüketimi, folat (beyin ve omurilik gelişimi için gerekli vitamin) bakımından zengin olan fasülye, bezelye, ıspanak, şalgam, portakal tüketimi, yaban mersini, yumurta, yeşil çay (flavonoid yani antioksidan), ceviz (polifenol içerir) ilk akla gelenlerdir. Tabi ki sigara ve alkolden uzak durma, stressiz hayat, egzersiz ve düzenli uyku alışkanlığı da beyin sağlığı için vazgeçilmezlerdir. Bunun dışında beyin veya omurilik ile ilgili bir sağlık problemi yaşayanların mutlaka tecrübeli bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanına başvurması yapılabilecek en akılcı davranış olacaktır“ diye konuştu.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23