• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu açıklamalar unutulmayacak! Vatan haini Can Dündar CHP’lileri taca attı

Yeniakit Publisher
2020-03-06 12:36:00 - 2020-03-06 12:42:28

Firari vatan haini Can Dündar, MİT TIR’larına ait haberi yayınlayarak suç işlediğini alenen kabul etti. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Gürsel Tekin gibi CHP'liler, Can Dündar’ı radikal bir şekilde savunarak ortada suç olmadığını iddia ediyordu.

 yeniakit.com.tr 

Gazetecilik kimliğinin arkasına sığınarak devletin gizli bilgilerini ifşa eden vatan haini Can Dündar, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasını Cumhuriyet gazetesinin manşetinden duyurarak, Türkmenlere silah yardımı yapıldığı gerçeğini gizlemiş, teröristlere silah yardımı yapıldığı iftirasını ortaya atmıştı. Kendi devletine ihanet ettiği için yargılanan ve bu yüzden yurt dışına kaçan Can Dündar, Hollanda’da yaptığı bir konuşmada, söz konusu haberi yayınlayarak suç işlediğini kabul etti. Can Dündar’a MİT TIR’ları görüntülerini verdiği belirtilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun partisi, skandal haberi radikal bir şekilde savunarak Dündar’ın ‘gazetecilik yaptığını’ iddia ediyordu.

Suç işledim

Firari Can Dündar, Hollanda’da yaptığı konuşmada, MİT TIR’ları haberinin suç teşkil ettiğini kabul etti. Dündar, “Evet devlet sırlarını yayınlayarak suç işlediğimi kabul ediyorum.” dedi.

CHP’liler savunuyordu

Her fırsatta Türkiye’nin karşısında yer alan CHP, Can Dündar’ın yalan ve iftiralarla dolu haberini savunarak devlete ait gizli bilgilerin ifşa edilmesini gazetecilik olarak nitelemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suçu işleyenler değil de, suçun haberini yapanlar tutuklanıyorsa kimse ‘Türkiye’de basın özgür, yargı bağımsız ve tarafsızdır’ demesin” açıklamasını yapmıştı. Kılıçdaroğlu, “Alınan bu karar, Erdoğan ve ekibinin korkularının tescilidir. Korkularına esir olmuş bu sözde iktidar sahipleri, kaçak saraylarının içinde kendilerine yarattıkları dünyadan başlarını dışarı her uzattıklarında, yalnızlıklarıyla baş başa kalacaklardır” ifadeleriyle adeta konuyu siyasileştirmiş ve hainliğin üzerini örtmeye çalışmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DöneminCHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde Can Dündar’a sahip çıkarak, “Çalanlar değil, çalanları haber yapanlar ne yazık ki hesap veriyor. Bunlar geçici günlerdir. Bunlar geçecektir. Bu ülkede bu rezaletin içine bulaşmışlar kim olursa olsun, hangi ideolojik yapıda olursa olsun, hangi siyasal düşüncede olursa olsun kesinlikle bir gün hesap vereceklerdir. Bunun hesabını sormak da CHP'nin boynunun borcu olacaktır” demişti.

Görüntüleri bizzat Can Dündar’a verdiği belirtilen CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu ise, “Meslektaşınız Can Dündar'ın hapiste geçirdiği yaklaşık 3 hafta sonunda ilk defa özgürlükleri bir davada, bir mahkeme salonunda selamlaşmasını izlemek üzere geldik. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluğu haksızdır, yersizdir, hukuksuzdur. Zaten hukuğu kendine göre üstünler hukuğundan da çıkarıp sadece kendisine göre tarif eden bir zihniyetin, bir otoritenin emri neticesinde Can Dündar ve Erdem Gül Silivri'de yatıyorlar.” şeklinde konuşmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilmesi konusunda “Cumhuriyet’in yanındayız, basın özgürlüğünün yanındayız. Her türlü hak ihlalinin ve antidemokratik davranışın da karşısındayız. Gerekirse buna göğsümüzü siper edeceğiz” açıklmasında bulunmuştu.

Ayrıca Can Dündar ve Erdem Gül için Cumhuriyet gazetesinin binasının önünde yapılan sözde protesto gösterilerinde, CHP’li Barış Yarkadaş, Oktay Ekşi, Aziz Kocaoğlu, Didem Engin, Şenal Sarıhan da hazır bulunmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Europa

Can dundar , neden kacti bu lahim faresine bati neden kucak actigini bir kez daha hakki oldugumuzun bir ispati

Hakikat

Chp bundan beter..bunlar arastirilmali kime hizmet ediyorlar israilemi abdyemi ingilizleremi. .ermenistanami? ??
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23