• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bozdağ: Gazeteler eleştirilmez diye bir kural yok

Yeniakit Publisher
2013-08-23 21:05:05 - 2013-08-23 21:06:17
Bozdağ: Gazeteler eleştirilmez diye bir kural yok

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ileri demokrasilerde “gazeteler eleştirilmez/eleştirilemez” kuralı ve eleştiriyi basın özgürlüğüne aykırı gören gazetecilik anlayışı olamayacağını belirterek, “Basının siyaseti, siyasetin de basını eleştirisi, ileri demokrasinin bir göstergesidir” ifadesini kullandı. Bozdağ, Hürriyet gazetesinin dünkü nüshasının birinci sayfasında yer alan yazıya yönelik açıklama yaptı.

ANKARA

Hürriyet gazetesinin, Suriye’deki kimyasal katliamı küçülterek birinci sayfadan görmesine ilişkin eleştirisini, basın özgürlüğüne aykırı bulduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti:
“Hürriyet gazetesinin ‘İleri demokrasilerde gazetelerin hangi haberi hangi ölçüde kullanacağı kararı asla siyasi otoriteye bırakılamaz’ sözü doğrudur. Ancak aynı gazetenin ‘Sayın Bozdağ’ın, yarım gün içinde ve yoğun mesaisi sırasında iki defa Hürriyet gazetesinin birinci sayfasıyla ilgili yorumda bulunması demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüne aykırıdır’ sözü yanlıştır. İleri demokrasilerde ‘gazeteler eleştirilmez/eleştirilemez’ kuralı ve eleştiriyi basın özgürlüğüne aykırı gören gazetecilik anlayışı olmaz. Basının siyaseti, siyasetin de basını eleştirisi, ileri demokrasinin bir göstergesidir.”
Gazeteler ve gazetecilerin de eleştiriye açık olması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, “Sizce gazetelerin manşet, haber ve yorumlarının eleştirilmediği/eleştirilemediği ülkeler demokratik ülke olabilir mi? Bir gazetenin manşet, haber ve yorumunun eleştirisi, hiçbir zaman basın özgürlüğüne müdahale sayılmaz/sayılamaz. Bir siyasetçinin gazete haberini eleştirmesi, demokrasinin olmazsa olmazı basın ve ifade özgürlüğünün varlığının kanıtıdır” değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23