• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yeniakit Publisher
2018-06-10 08:42:00 -
Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yeni bir yaşam alanı yaratmak ya da yeni mobilyalar almak gibi sebepler boya yapmanıza neden olabilir. Fakat evin ferah görünmesinde en önemli etkenlerden biri olan duvar rengini seçerken ve boyarken dikkat etmeniz gerekenler vardır.

DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

- Öncelikle boya yapılacak odada eşya ve mobilyalar varsa başka bir odaya taşınmalıdır. Odadan çıkarılamayacak mobilyaların ise üzerine boyayı geçirmeyecek bir örtü serilmelidir.

- Boya yapacağınız odanın ışık durumu, boyanın rengini seçmede oldukça önemlidir. Ayrıca mekanın dekorasyonu ve mobilyaların rengi de boya seçiminde önemlidir. Bu nedenle odanın mobilyalarını seçtikten sonra boya yapılmalıdır.

- Bir önceki boyanın rengine ve yüzeye bağlı olarak boya 2 ya da 3 kat uygulanmalıdır.

- Duvarın kolay boyanması için eski boya ve kağıt kalıntıları çıkarılmalıdır. Yüzey zımparalanmalı, kir ve lekeler temizlenmeli, küçük çatlaklar macun yardımıyla doldurulmalıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Açık alanlarda boyanın, yağışsız ve rüzgarsız bir ortamda yapılması gerekir. Kapalı alanda ise ortamdaki sıcaklık sadece boyanın yavaş ya da hızlı kurumasına etki eder.

- Duvarların birleşim yerleri küçük fırçalarla ya da parmak rulolarla uygulanmalıdır. Geniş yüzeyler ise büyük rulolarla ve aynı yönde boyanmalıdır.

 

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23