• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bolivya’da çocuklar gaz bombalarının hedefi oldu

Yeniakit Publisher
2020-03-06 10:27:20 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Bolivya’da çocuklar gaz bombalarının hedefi oldu

Bolivya Senatosu’nun oturumu devam ederken protestocuların bölgede toplanması üzerine polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bolivya Senatosu’nun oturumu devam ederken protestocuların bölgede toplanması üzerine polis göz yaşartıcı gaz kullandı. Gazdan zarar gören ise protestocular değil ilkokul çocukları oldu.

Protestocular geçici hükümete tepkilerini göstermek isterken polis müdahalesiyle karşılaştı. Bolivya’nın başkenti La Paz’ın batısında bulunan El Alto bölgesinde Bolivya geçici devlet başkanı Jeanine Anez’in liderliğinde toplanan senatoyu basmak isteyen protestoculara polis, göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Etkilenenler ise protestocular değil okula gitmeye çalışan çocuklar oldu. Polisin göz yaşartıcı gaz kullanırken hedef gözetmediği görülürken, en fazla zararın ise okula gitmeye çalışan çocukların olduğu öğrenildi.

Mayıs ayında yapılacak seçimlerde Evo Morales’in Sosyalizm Hareketi Partisi’nin (MAS) Devlet Başkanı adayı Luis Arce ise gazdan etkilenen çocukların yaşadığı korkuyu ve gözyaşlarını gösteren bir video yayınladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23