• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BM'de koronavirüs kavgası: Hepinize yazıklar olsun

Yeniakit Publisher
2020-09-24 22:26:00 -
BM'de koronavirüs kavgası: Hepinize yazıklar olsun

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin koronavirüs salgınından Çin'i sorumlu tutması iki ülkenin Birleşmiş Milletler büyükelçileri arasında sert bir kavgaya neden oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin koronavirüs salgını ve sonrası iyileşme sürecini görüştüğü oturumda, ABD ve Çin arasında virüs kavgası yaşandı.

"Hepinize yazıklar olsun"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Rusya ve Çin dışişleri bakanların ülkesine yönelik eleştirilerin ardından yaptığı konuşmada, Hepinize yazıklar olsun, bugünkü konuşmalardan tiksindim diyerek tepki gösterdi.

Craft, şeffaf olmayan Çin'in salgından sorumlu tutulması gerektiğini belirterek, ABD'nin doğru olanı yapacağını söyledi.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Cang Cün Craft'a cevaben ABD'yi siyasi virüs, bilgi kirliliği saçmak ve bölünme oluşturmakla suçladı.

Cang, ABD'nin dünya için birçok sorun çıkardığını koronavirüs nedeniyle Çin'i suçlamak yerine kendi başarısızlğını düşünmesi gerektiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Kamil

Virüs işinde abdli doğru söylüyor. Bunu dünyaya Çin yaydı kendisi şimdi seyrediyor. Fakat abd içinden bu işte parmağı olanlar var. Önce kendi hainlerini temizlemeli. Son olarak Erdoğan batidan uzaklasirken ki bunu destekliyorum Çine karsida sosyal mesafeye dikkat etmeli.

deniz

BM YAPISI İTİBARİYLE KOKUŞMUŞ BİR YAPI DÜNYA 5 TEN BÜYÜK
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23