• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir araştırmadan çıkan düşündürücü sonuçlar ve beklentiler

Yeniakit Publisher
2019-11-30 11:39:00 -
Bir araştırmadan çıkan düşündürücü sonuçlar ve beklentiler

Hayatımızı idame ettirebilmek için gıda maddeleri sağlığımız için elzem bir durumda bulunurken, Müslüman; helal veya harama dikkat etmeli, sağlığını helal dairede sürdürmelidir.

Vücudumuzu ayakta tutabilmek için kullanmak zorunda olduğumuz gıda maddelerinin helal veya haramdan olma keyfiyeti maddî ve manevî, ferdi ve içtimaî hayatımız bakımından çok büyük önem arz etmektedir. Bu maddelerin helal, haram çizgisini Cenab-ı Hak kitabında ve peygamberinin sünnetinde kesin olarak tespit etmiştir.

Bugün İslam ülkelerinin birçoğunda; margarin yağından tutun, çeşitli bisküvi, çikolata, şekerleme, cola, gazoz fabrikalarına varıncaya kadar hepsi batıdan alınan formül ve teknolojilerle, hatta birçokları da ecnebi uzmanların nezaretinde çalışmalar yapılıyor. Bu noktada, geçmiş yıllarda yapılan bir ankette ortaya çıkan çarpıcı sonuçları dikkatinize sunmak istiyoruz:

1. Müslüman tüketici kitlesi, kendisine sunulan market ürünlerindeki helal gıda ve helal sertifika kavramları konusunda yüzde 80’i bilgisiz ve bilinçsiz bulunmaktadır.

2. Yüzde 65’i ürün etiketlerindeki bilgilerin ürünün helal olup olmadığını anlamalarında yeterli bilgiyi içermediği görüşünde.

3. Yüzde 66’sı ürünlerin helal sertifikalı olması, satın alma tercihlerini etkileyeceğini bildirmiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

4. İthal edilen etler konusunda da yüzde 80 güvensizlik ortaya çıkmış bulunmaktadır.

5. Kozmetik, ilaç ve temizlik ürünlerinin dahi Helal Sertifikalı olmasını isteyenlerin oranı yüzde 79 gibi yüksek bir oranı ortaya koymaktadır.

Bu anket, İslam coğrafyasındaki tüketici kitlesinin mevcut durumunun bir fotoğrafını ortaya koyduğu gibi bir kesimin gönlünde yatan isteklerini de net olarak gözler önüne sermekteydi. Sonuç olarak, Müslümanların onların yaşam gayesi ve imanî bir meselesi hükmünde olan, market raflarını dolduran ürünlerin helal olup olmaması konusunda bilgisiz ve bilinçsiz olduğu gözlemlenmekteydi. Bugün ise ülkemizde bütün gıda ve kozmetik sektörlerini içeren, yaklaşık 500 firmada üretilen, 15 bini aşkın GİMDES helal sertifikalı ürünlerin bulunduğu bir sürece girdik.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23